< Tokatköy’de Yıkım İçin Kapılar Kırıldı

İstanbul Beykoz’da AKP’li belediye kentsel dönüşüm projesinde, hukuki süreçlerin devam etmesine ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Tokatköy Mahallesi halkını evlerinden zorla tahliye etmeye çalışıyor.

Haftalardır mahallelerinin yıkılmaması mücadelesi veren halk, bu sabah yine evlerinin yıkılması ile karşı karşıya kaldı.

Tokatköy Mahallesi’nde sabahın erken saatlerinde yüzlerce polis mahalleye girdi, yıkım için evlerin boşaltılmasını istedi. Evlerinden çıkmak istemeyenlerin evlerinin kapıları, polisler tarafından koçbaşlarıyla kırıldı. Kimi mahalleli evlerinin çatısına çıktı.

Polis mahalleye gözaltı araçları ve nakliye kamyonları ile gelmişti. Halk evlerinden çıkmak istemezken, kapısı kırılan bir kişi zorla kelepçelenerek, darp edilerek gözaltına alındı.

Evlerini boşaltmak istemeyen Tokatköylülere polis plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı. Mahalleye gelen avukatlar polis barikatlarından içeri sokulmazken, çekim yapan muhabirlere de engel olundu, darp edilenler oldu. Gözaltına alınanlar kısa sürede 8 kişiye ulaştı.

Tokatköy halkı, polis saldırılarına rağmen eylemlerini sürdürüyor

Kentsel dönüşüm gerekçesiyle evlerin elektrikleri de kesilmişti.