< < "Yaşayanlar Görecek / İşler Yürüyecek”

“Ben Leninist Parti’nin ilk ölümsüzleşen gerillası olacağım” diyen Yaşar Bulut (Agit), 29 yıl önce hayatını kaybetti.

1993 25 Ağustosunda bir kamulaştırma eyleminde çıkan çatışmada yaralı olarak yakalandı, vücudundaki 14 kurşun yarasına rağmen işkenceye alındı ve 27 Ağustos günü ölümsüzler kervanına katıldı...

1973 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde doğdu, ilkokuldan sonra çalışmak için İstanbul’a geldi. İlk gençlik yıllarında Kürt Halkının yükselen ulusal mücadelesinden etkilense de, bir proleter olarak sınıf mücadelesini önde tuttu.

1991 yılında leninistlerle tanışan Yaşar Bulut, Paşabahçe Fabrikası’nda işçilerin eyleminde de işçilerle omuz omuza idi. Bu genç komünist işçi ile özdeşleşmiş söz, Çernişevski'nin Nasıl Yapmalı kitabından "Qui vivra verra/ Et çaira, et çaira" ("Yaşayanlar görecek/ işler yürüyecek, işler yürüyecek") oldu.

Leninist saflara ilk adım attığından bu yana hep askeri alanda görev almayı istemiş olan Yaşar Bulut, kurulan Leninist Gerilla Birlikleri'nin (LGB) ilk savaşçılarından biri oldu.

Terörle Mücadele Şubesi’nde 2 gün boyu işkence görse de, ağzından çıkan tek söz parti sloganları olmuştu.

Yaşar Bulut, ölümle alay eden, disiplinli, cüretli ve korkusuz bir devrimci olarak kendinden sonraki tüm yoldaşlarına örnek olacak bir hayat yaşadı ve istediği gibi, bayraklaşan ilk Leninist Gerilla olarak ölümsüz devrim ordusu saflarında yerini aldı.