Bugüne katliam düzeyine varan trafik kazaları ve ölümler damga vurdu. Günün ilk saatlerinden itibaren Afyon, Antep, Denizli, Mardin-Derik ve Rize’de kazalar yaşandı.

İlk kaza Denizli’de yaşandı. Sabah 08.30 civarında sanayi bölgesine giden işçileri taşıyan işçi servisi ile minibüs çarpıştı, 8 işçi yaralandı. Son dönemlerde en sık rastladığımız iş cinayeti, eski ve bakımsız, arızalı işçi servisleri nedeni ile yaşanan trafik kazaları nedeni ile yaşanıyor.

Birkaç saat sonra da Afyon Sandıklı’da yolcu otobüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. 1 kişi yaşamını yitirdi, 10’u ağır olmak üzere 30 kişi de yaralandı.

Yaşanan büyük kazalardan ilki, Antep-Nizip otoyolunda meydana geldi, 16 kişi yaşamını yitirdi.

Otoyolda yaşanan bir kazaya müdahale eden sağlık ekiplerine ve çekim yapan canlı yayın ekibine, devrilerek kayan yolcu otobüsü çarptı. Otobüs, itfaiye, ambulans ve canlı yayın aracının karıştığı kazada 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli ve 2 gazeteci ile 9 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi yaralandı...

Rize Güneysu ilçesinde de tur minibüsü kaza yaptı, aralarında çocukların ve şoförün de bulunduğu 24 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Mardin’de Derik ilçesi girişinde akşam saatlerinde iki otomobil çarpıştı. Halk kazada yaralananlara yardıma koşarken, Eti Bakır Fabrikası’ndan gübre taşıyan kamyonun freni patladı ve kazaya müdahale eden kitlenin arasına daldı... Kaza sonucu en az 19 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Ard arda yaşanan kazalar, insan yaşamının ne derece ucuz olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bozuk yollar, uzun saatler dinlenmeden çalışan şoförler, önlem alınmadan trafik kesilmeden yapılan müdahaleler...