Nubar Ozanyan, Rojava’nın Derik kentinde yapılan askeri törenle ölümsüzlüğe uğurlandı.

Derik hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde Xebat Derik şehitliğine getirilen cenaze, burada yapılan törenle toprağa verildi. Bizler de TKEP/L Rojava Örgütlülüğü olarak törene katıldık.

Yapılan törende, şu mesajı okuduk. “Devrim mücadelesi ulu bir çınarını yitirdi. Ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış, Nubar Ozanyan, Orhan yoldaş, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşta ölümsüzleşti.

Kırk yılı aşan mücadele yaşamıyla çevresindeki bütün devrimcilere onu tanıyan bütün savaşçılara hep örnek olmuş olan Orhan yoldaşın anısı devrim yolunda attığımız her adımda bizimle olacak ve bizlere devrettiği kavga bayrağı ellerimizde zafere dek taşınacak.

Mücadelenin her alanında, devrimci bir ruhla gerektiğinde bir komutan ve gerektiğinde bir sıra neferi olan Orhan yoldaşın yaşamı tarihin sayfalarında unutulmayacaklar arasında yer almıştır.

Filistin’den Türkiye’ye, Dersim’den Rojava’ya kadar mücadele yürüttüğü bütün alanlarda mütevazi kişiliği ve cüretli devrimci yaşamıyla onu tanıyan bütün mücadele arkadaşlarında derin izler bırakan Orhan yoldaş, bulunduğumuz alanda biz Leninist savaşçıların belleğinde de unutulmaz değerler bırakmıştır.

Nubar Ozanyan’ın bıraktığı değerleri ileri taşımak her devrimcinin görevidir. Söz olsun Heval Orhan, söz olsun Orhan yoldaş, bizlere bıraktığın mücadele bayrağını zafere taşıyacağız.

DEVRİM SAVAŞÇILARI ÖLÜMSÜZDÜR!

NUBAR OZANYAN ÖLÜMSÜZDÜR!

TKEP/Leninist Rojava Parti Komitesi