TC’nin Afrine yönelik işgal saldırısı, 27 Ocak’ta tüm dünyada Afrîn’le dayanışma yürüyüş ve mitingleri ile protesto edildi.

27 Ocak’ta tüm dünyada eş zamanlı olarak yapılan eylem çağrısıyla birlikte Avrupa’nın pek çok merkezi de “Her Yer Efrîn, Her Yer Direniş” sloganlarıyla inledi.

İsviçre Zürih’te ilk günden beri bu sloganla sokaklara çıkan kitle, 27 Ocak günü de İsviçre çapında merkezi yürüyüş ve miting düzenledi.

Helvetiaplatz meydanında toplanan on binler, Bürkliplatz’a yüdürü. Onbinler hep bir ağızdan “Yaşansın Efrîn Direnişi”, “Efrîn Kürt Halkının Onurudur” sloganları ile Zürih sokaklarını çınlattı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe, İsviçre basını da yoğun ilgi gösterirken, Türkiyeli, Kürdistanlı ve İsviçreli örgütler adına konuşmalar yapıldı. Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimine sert tepki gösterilirken, Efrîn direnişi de selamlandı. Konuşmalarda Türk devletinin artık savaşı Kürt halkının evine kadar taşıdığına dikkat çekilirken, “Bizim evimizi yanarken, kimse evinde rahat oturamayacak” denildi.