Perfetti İşçilerinin TİS Hakkı İçin Eylemleri Sürüyor

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Esenyurt Kıraç’ta bulunan ve şekerleme üreten Perfetti Van Melle fabrikasında Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilerin eylemleri devam ediyor.  İşöiket bugün fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasından saatler öncesinden Perfetti patronları TIR'lar ve kamyonları park ettirerek fabrika önünü kapattırdı.

İşçiler "İşçi Dümanı Perfetti, Sendika Hakkımız Engellenemez, Sendika Hakkına Saygı Duy" yazılı pankartlarını açarak sloganlarla işten atma saldırısı ve sendika düşmanlığını protesto etti.

 

Mobbinge Tacize Ses Çıkarmıyorlar, İşçilerin "Çocuklarının Ekmeğini Çalıyorlar"

Yapılan açıklamada Perfetti’de yüzlerce işçinin mobbinge tacize uğradığını bilmelerine karşın Perfetti yönetiminin harekete geçmediği belirtilerek "Kadın işçiler tacize uğruyor ses çıkarmıyorlar. Onlar sendika üyesi işçileri temsilcileri işten atmayı biliyor. Bunlar işçilerin çocuklarının ekmeğini çalanlar" denildi.

 

Fabrika Önünde Çadır Kuracağız, Çalıştıkları Markaların Önüne Gideceğiz"

İşçilerin, işten attıkları işçinin daha dün doğmuş çocuğunu ekmeksiz bırakanlara karşı kavga vediği vurgulanan açıklamada "Bilsinler ki dışarı attıkları her işçi sendikalarıyla beraber bu fabrika önünde olacak. İlerleyen günlerde bu fabrikayla çalışan markaların önüne gideceğiz ve fabrika önünde çadır kuracağız" denildi.