< İtalya'da Büyük Anti-Faşist Eylemler

Geçtiğimiz hafta İtalya'nın Macerata şehrinde bir faşist, durakta bekleyen Afrika kökenli 8 kişiye silahlı saldırı düzenleyerek hepsinin yaralanmasına sebep olmuştu.

Saldırının ardından 10 Şubat Cumartesi günü Macerata'da “Irkçılık ve Faşizm Karşıtı” büyük bir eylem gerçekleştirildi. Eylemi sol örgütler, sendikalar ve Mussolini faşizmine karşı savaşan gerillaların örgütleri organize etti.

“Her türlü faşizm ve ırkçılığa karşı hareket", "İnsanları koruyun, sınırları değil" gibi pankartların açıldığı eyleme 30 bin kişi katıldı.

Eylemler faşist saldırının yapıldığı Macerata şehriyle sınırlı kalmadı. Roma, Milano, Bologna, Palermo, Torino ve Bolzano şehirlerinde de ırkçılık ve faşizme karşı eş zamanlı eylemler yapıldı.

Torino şehrinde yaklaşık 50 kişilik faşist grup (Forza Nuava – Yeni Güç) şehir merkezinde toplanarak faşist saldırıları destekleyen gösteri yapmak istedi. Bunun üzerine yaklaşık 200 metre ileride toplanan anti-faşistler, faşistlere izin vermeyeceklerini ilan ettiler. Polisin araya girmesiyle polis ve anti-faşistler arasında çatışmalar yaşandı.

Piacenza şehrinde ise 400 kişilik bir anti-faşist grup ise yürüyüşü engellemek isteyen polise saldırarak polisleri kovaladılar ve aralarında kalan polisleri dövdüler.