< "Özgür Yaşamı Kuracak, Bütün Tahakkümü Ortadan Kaldıracak Güçteyiz!"

 

Emekçi Kadınlar (EKA) Elmadağ yönünden gelerek Taksim Meydanı polis barikatları önünde "Yoksulluğa, Şiddete, Savaşa, Sömürüye Karşı; Kadınların İsyan Zamanı!" pankartı açarak eylem yaptı.

"Kadınlar Devrim İstiyor", "İsyanımız Var", "Harekete Geç İsyan Et", "Harkete Geç İsyan Et" dövizleri taşıyan Emekçi Kadınlar, "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü", Yoksulluğa, Savaşa Sömürüye İsyanımız Var", Kadınlar Devrimle Özgürleşecek" , "Harekete Geç İsyan Et İsyan İsyan Yıkana Kadar" sloganları attı. Basın metnini Çiğdem Yıldırım okudu.

 

"Depremi Ranta Çevirenlere İsyanımız Var!"

Yıldırım sözlerine "Bir 8 Mart’ı daha isyanımızla, öfkemizle karşılıyoruz. Üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen yaşamsal ihtiyaçlarımıza ulaşamadığımız, acımızın giderek büyüdüğü deprem bölgelerinden yaşamı yeniden kuran emeğimizle sesleniyoruz; depremi ranta çeviren, yaşamlarımızı sermayeye feda edenlere isyanımız var" diyerek başladı. Kadınlar "Ma Rıhna Nıhna Hon", "İsyan Et Harkete Geç İsyan İsyan İsyan Yıkana Kadar" sloganları attı.

 

"İtaat Etmeyen Kadınları Tutsak Alan Faşist Sisteme İsyanımız Var!"

Özgür ve eşit bir yaşamı kurmak için inatla, ısrarla mücadele vererek sokağa her çıkışlarında kadınların devletin baskı ve engellemeleriyle karşılaştığını belirten Yıldırım "Kadın özgürlük mücadelesi veren devrimci kadınlar tutsak edilirken, kadın kurumları kapatılıyor, derneklerimiz basılıyor. Çocuk istismarcılarını koruyan, kadın katillerini cesaretlendiren ama itaat etmeyen kadınları tutsak alan faşist sisteme isyanımız var!" dedi.

 

"Özgür Yaşamı Kuracak, Bütün Tahakkümü Ortadan Kaldıracak Güçteyiz"

8 Mart 1857’de dokuma işçisi emekçi kadınları katleden sistemin bugün çok daha kapsamlı bir şekilde kadınlara yaşanmaz bir hayatı dayatıtığını ifade eden Yıldırım, ancak tüm bunlara karşı erkek egemen kapitalist sisteme "İsyanımız Var!” diyerek mücadele ettiklerini, kadınların isyanının yeni ve özgür bir yaşamı kuracak, bütün tahakküm biçimlerini ortadan kaldıracak güçte olduğunu vurguladı.

 

Halktan Emekçi Kadınlara Alkışlarla Destek

"Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü", "Kadın Devrim Özgürlük", "Kadınlar Devrimle Özgürleşecek" sloganları atan kadınlara çevrede toplanarak izleyenler alkışlarla ve "Yaşasın 8 Mart" sloganına eşlik ederek destek verdi.

 

"Sözümüzü Daha Yüksek Sesle Sokaklarda Meydanlarda Söylemeye Devam Edeceğiz"

Çiğdem Yıldırım sözlerini "Şimdi birbirimizden aldığımız güçle sözümüzü daha yüksek sesle sokaklarda meydanlarda söylemeye devam ediyoruz.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Şan Olsun 8 Martları Yaratanlara ve Yaşatanlara! Kadınlar Devrimle Özgürleşecek!" diyerek tamamladı. 

Her yıl olduğu gibi Taksim Meydanı'nın polis barikatlarıyla çevrilerek kadınlara yasaklandığını belirten Emekçi Kadınlar (EKA), biz mücadelemizden ve özgürlüğün simgesi olan alanlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Emeğimiz özgürlüğümüz için Sokaklarda meydanlarda olmaya devam edeceğiz" diyerek sloganlarla eylemi sonlandırdı. 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.