< KESK: 'OHAL Değil Demokrasi'

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun çağrısıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "OHAL Değil Demokrasi" mitingi düzenledi. OHAL ve KHK'lerle ihraç ve yasaklamaların yanında, iş cinayetleri, kadına yönelik şiddete karşı, zindanlarda tutsaklara tek tip elbise dayatmasına karşı panlart döviz ve sloganların da yer aldığı mitingde, "Karanlığa teslim olmayacağız" denildi.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) İstanbul Şubeler Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kişi, "OHAL Değil Demokrasi" talebiyle Bakırköy Dikilitaş'tan Özgürlük Meydanı'na yürüdü.

"OHAL değil demokrasi", "OHAL/KHK düzenine teslim olmayacağız","OHAL'de neler oldu?", "OHAL kalldırılsın KHK'lar iptal edilsin", "Birleşelim, örgütlenelim, kazanalım", "Bütçe görüşmeleri OHAL koşullarında gerçekleşti", "157 gazeteci tutuklandı",Varlık fonu doğrudan Saray'a bağlandı ,en az beş grev ertelendi", ₺Kadro bekleyen yüzlerce emekçi kadro dışı bırakıldı", "OHAL'e hayır, ekmek, adalet, özgürlük", "OHAL işçi cinayetlerine, hak gasplarına karşı direniyoruz", "Müfredat ve protokollerle eğitim dinselleşti",  "Ekmek ve hürriyet için işgal, grev, direniş", "Tek Tipe Girmeyeceğiz"yazılı pankartlarla ve dövizlerle Özgürlük Meydanı'na yüründü.

Eğitim-Sen üyelerinin kitlesel katıldığı mitinge, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen Genel Başkanı Ayfer Aytekin Aydoğan, TTB Başkanı Raşit Tükel katıldı.

Aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun da bulunduğu devrimci örgütler ve siyasi partilerin de katıldığı mitingde  açlık grevinin 313. gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça selamlandı iki direnişçinin fotoğraflarının yer aldığı "Nuriye ve Semih yaşayacak" yazılı pankart açıldı;

"Nuriye, Semih onurumuzdur", "Özgür basın susturulamaz", "İşimizi geri istiyoruz", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Yürüşü sırasında 3 ayrı arama noktasından geçilirken, yol üstlerine kurulan keskin nişancılar ise dikkat çekti. Mitingde KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik söz aldı.

Mitingde KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin Bakırköy, Kadıköy ve Kartal'da sürdürdükleri eylemlere destek verilmesi çağrısı yapılmasına rağmen eylemleri sürdüren emekçilere kürsüde söz verilmemesi dikkat çekti ve gerek KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin gerekse mitinge katılanların eleştirilerine neden oldu.