Van'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingini takip eden gazetecilere polis silah çekerek ölümle tehdit etti.

Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde dün Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) mitingi sonrasında yürüyüşe yürüyüş kitleyi takip eden gazeteciler, polisler tarafından darp edildi.

Kitleyi takip eden gazetecilerden Mesut Bağcı, polisler tarafından yere yatırarak, darp edildi ve kamerasını kırıldı.

 

Kadın Gazetecilere Ölüm Tehdidi

Yine mitingi takip eden gazetecilerden Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berivan Kutlu ile JİNNEWS muhabiri Zelal Tunç ise kendisini TEM Şube'den olarak tanıtan bir sivil polis tarafından ölümle tehdit edildi. Polis, gazetecileri “Seni vururum, kimse seni bulamaz” tehdidinde bulundu. Aynı polis, JİNNEWS muhabiri Elfazi Toral’a ise silah çekti. Polisin gazeteci Toral'a silah çektiği anlar görüntülere yansıdı.

Gazetecilere şiddet uygulayan polisler, sık sık gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek, kameralarını kırmaya çalıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nden bazı polislerin de kentteki kimi gazetecileri aradığı ve konuya dair herhangi bir görüntünün servis edilmemesi için tehdit ettiği belirtildi.

 

Gazeteciler Suç Duyurusunda Bulunacak

Ekipmanları kırılan, darp edilen ve ölümle tehdit edilen gazeteciler, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi üzerinden suç duyurusunda bulunacak.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı