< Kapatma Davası Ve Operasyonlar

HDP'nin kapatılmasının gündeme gelmesi ile beraber, operasyonlar da başladı. Dün gece ve bu sabah İstanbul, Ankara ve Adana'da HDP'lilere yönelik baskın ve gözaltılar vardı.

İstanbul'da HDP ilçe eşbaşkanları ve DBP MYK üyesinin de aralarında bulunduğu en az 8 kişi dün gece evleri basılarak gözaltına alındı; 15 kişi hakkında da gözaltı kararı var.

Ankara'da sabah saatlerinde yapılan baskınlarda İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, PM üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Garê operasyonu sonrası İHD’yi “O İHD denilen canı çıkasıcası dernek” sözleriyle hedef almıştı.

Adana'da da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "daha önce haklarında toplumsal olaylara katıldıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla işlem yapılan 15 kişiye dair" gözaltı kararı verildi.

Sabah saatlerinde polis bu kişilerin adreslerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı, kimi evlerin kapıları koçbaşı ile kırılıp aramalar yapıldı. Toplam gözaltı sayısı ise Adana’da netleşmedi