İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Taşeron Şoförleri "Eşit İşe Eşit Ücret, İnsanca Yaşam" talebiyle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Şoförlerin taleplerini içeren basın açıklaması yaparak oturma eylemine geçmesi sonucu İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile görüşme sağlandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan taşeron şoförler sabah saatlerinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Görmezden Geldiğiniz Hakkını Yediğiniz İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Şoföleriyiz. İş Bıraktık Hakkımızı Almaya Geldik, Zorbalığa Değil” yazılı pankart açarak taleplerini içeren dövizler taşıyan şofölere Kamu Taşeron İşçileri Birliği (ATİB), DİSK-Enerji-Sen, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) ve demokratik kitle örgütleri destek verdi.

 

“Silivri’den Selam Versek Tuzla’dan Selam Alırız”

Basın açıklamasındaMetin Yılmaz, en yenisi 2 yıl en eskisi 14 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde taşeron olarak araç şoförleri olarak İstanbul’un 39 ilçesinde hizmet verdiklerini belirterek “Silivri’den selam versek Tuzla’dan selam alırız” diyerek İstanbul genelinde İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Evde Sağlık Hizmetleri, Devlet Hastaneleri, Şehir Hastaneleri, Halk Sağlık Müdürlüklerinde çalışan büyük bir ekip olduklarını belirtti.

Pandemi döneminde 7/24 hizmet vermiş olmalarına bazı arkadaşlarının hayatlarını kaybetmiş olmasına rağmen, sağlık emekçilerine verilen destek ödemesinin kendilerine yapılmadığını, buna rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

 

“Yemek ve Yol Paralarımızı Keserek Ne Kadar Değersiz Olduğumuzu Gösterdiler”

Son yapılan ihalelerle kendilerine ödenen yüzde 50’lik payın da kesildiğini aktaran Yılmaz “Zaten yol ve yemek paralarımızı vermeyerek ne kadar değersiz olduğumuzu bizlere göstermiş oldular. Bunun dışında kullandıkları araçların iç dış temizliğinin masraflarını da kendi ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

“Üvey Evlat Muamelesi Görüyoruz”

Daha iyi şartlarda çalışabilmek için iktidara yakın olan Hak-İş Sendikasına üye olduklarını buna rağmen sendikalı 4 kişinin işten atıldığını devletin ise buna sesiz kaldığını belirterek “Bizler üvey evlat muamelesi gördük, görmeye devam ediyoruz” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nun geçen yıl kendilerini “Yılbaşına kadar bekleyin” diyerek zam sözü verdiğini fakat 4 ay geçmiş olmasına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirten Yılmaz “Hakkımız olanı almaya geldik” dedi.

 

Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve görmezden gelinmeleri üzerine eyleme geçtiklerini belirten Yılmaz taleplerini ise şöyle sıraladı;

* Asgari Ücret + % 100 zam

* Yemek Ücreti

* Yol Ücreti

* Mesai Ücreti

*Araçları Yıkamak İçin Ücret veya Uygun Bir Mekan

* Şoför Odası (İlçelerde odamız yok ve kışın araçlarda donuyoruz.)

* Çocuk Parası

* Yakacak ve Ramazan Yardımı

* İSPARK ve park mekanlarına ait ücretlerin karşılanması (Bunları cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz.)

* Saygınlık

*Sendikalı olma hakkımıza saygı duyulması

* İşten çıkarmalara son verilmesi

*İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması

* EYT’li arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra, şu an hali hazırda çalışmakta olan emekli arkadaşlarımız gibi işlerine son verilmeden çalışmaya devam etmesi

* Yapılan ve yapılacak olan ihale şartlarını öğrenmek

Yılmaz “Bu şartlar sağlanıp taleplerimiz karşılanıncaya kadar, bugün olduğu gibi yarın ve daha sonraki günler de hep karşınızda olacağız. Ve giderek daha kalabalık, daha dik karşınızda olacağız.

Bizim taleplerimiz bunlardır. Ve haklarımızı alacağız” dedi.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.

https://www.facebook.com/OnsozTvYayin/videos/1091834355271989/

Taşeron araç şoförleri yaşadıkları problemleri anlatarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memiş’e seslenerek sorunu çözmelerini ve geçinebilecekleri bir ücretin sağlanmasını talep ederek bir muhatap buluncaya kadar oturma eylemine geçti.

Kısa süre sonra İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memiş ile görüşüldü.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Metin Yılmaz, taleplerini ilettiklerini ve Memiş’in taleplerinin yüzde 80’ninin karşılanacağı yönünde yanıt verdiğini, diğer talepleri için ise Karayolu Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ-SEN) ile yola devam edeceklerini belirtti.

İşçiler taleplerinin büyük bir kısmının kabul edilmesini alkışlarla ve ıslıklarla kutladı.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.

https://www.facebook.com/100071022305875/posts/pfbid036yjjYz6aQfMcHicGp3QFksFL7ze3ABBsj31c4Kq7c3AW1gT1Jtp4F8iiUsXqjgcCl/