< PETLAS İşçi Kıyımı Devam Ediyor

Daha önce Nakliyat İş Sendikası’na üye olduğu için 47 işçiyi işten atan Petlas Akom, 23 Temmuz günü 19 işçiyi daha işten attı. Son işten atılmalarla birlikte işten atılan işçi sayısı 66’e çıkmış oldu.

Petlas’tan atılan işçiler, 16 Temmuz’dan bu yana iş yeri önünde eylemde ve Kırşehir şehir merkezi’nde de imza standı açarak imza topluyor, halka propaganda yapıyorlar.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Kırşehir Çarşı Merkezindeki imza standında işçilerle bir basın açıklaması yaparak, sendika düşmanlığına izin vermeyeceklerini söyledi.

İşten son atılan işçilere, kimden geldiği belli olmayan mesajlarla işten çıkışları verilmiş. Ve bu işçilerin tamamı, imza standına gelen ya da fabrika önünde eylemdeki işçilere destek veren işçiler.

Küçükosmanoğlu açıklamasında, “Sendika olarak, Petlas’ın Kırşehir için ekonomik anlamına bilmekteyiz. Ve ona göre davranmaktayız. Ama kanunsuzluğu Petlas işvereni yapmaktadır, Petlas İşvereni kendinin yasaların üzerinde görmektedir. Petlas İşvereni, Sendikamızın çoğunluk başvurusu ile AKO’yu kapatmış tüm işçilerini, Petro-Kimya İşkolundaki TİTİZ adı altında kurdukları yeni taşeron firmasına geçirmiştir. Böylelikle Nakliyat-İş Sendikasının yetkisini boşa düşürmeyi hedeflemiştir, dedi. Kanunsuzluk ortadır. Bu kanunsuzluğa karşı direnişimiz, mücadelemiz zafere kadar devam edecek, tehdit ve baskılara rağmen kazanan Petlas işçileri ve tüm işçi sınıfımız olacaktır” dedi.