Milli Eğitim Bakanlığı’nın A101 ile imzaladığı protokol ile artık çıraklık okulu okuyan öğrenciler A101’de çalıştırılacak...

Mesleki eğitim adı altında kurulan Mesleki Eğitim Merkezleri yani çıraklık okullarında hem lise diploması alıp hem meslek öğrenmek isteyen öğrenciler, ucuz iş gücü olarak çalıştırılarak haftanın bir günü gittikleri okullarda yeterli eğitim alamıyordu. Şimdi dört işlemi bilmenin işe girmek için yeterli olduğu A101 ile protokol imzalayan burjuva eğitim sistemi, öğrencileri “eğitim” adı altında ucuz iş gücü olarak çalıştırdığını açıktan ilan etmiş oldu.

Türkiye kapitalizminin üniversite okuyan ve mezun olan bizlere istihdam merkezi olarak gösterdiği zincir marketler ile imzalanan bu protokol, burjuva eğitimin bizlere layık gördüğü bu nihai hedefi, şimdi çıraklık okullarında “kasiyerlik bölümü” adı altında daha ucuza genç işçi çalıştırmayla öne çekmiş oluyor.

Özel okullara, dershaneye gidemeyen proleter ailelerin çocuklarına üniversitenin kapılarını kapatan burjuva eğitim sistemi, Meslek Yüksek Okulu ve mesleki eğitim adı altındaki okullarında bizleri nitelikli modern köle olarak eğitiyor. Staj adı altında çocukları seneler boyu çok ucuz ücretlere sömürüyor. Şimdi A101 ile yapılan protokol, çocuk işçiliğinin ve öğrencilerin ucuz iş gücü olarak çalıştırılmasının meşrulaştırılması değil, zaten verilmeyen mesleki eğitimin ve mesleki eğitim adı altında ucuza çalıştırılan öğrencilerin durumunu açıktan ilan etmektir.

DÖB’lü Bir Öğrenci