< Güneşi Görebilmek İçin Hesap Sormaya, Sokağa!

Devrimci Öğrenci Birliği, Bartın Amasra’da madende yaşanan facia üzerine bir açıklama yaptı ve “Güneşi Görebilmek İçin Hesap Sormaya, Sokağa!” dedi. DÖB’ün açıklaması şöyle:

Bartın Amasra’da, madende meydana gelen patlama sonucu 41 madenci katledildi. Patlamanın meydana gelebileceği, 2019 yılında Sayıştay raporları ile belgelenmişti. Ortaya konmuş tüm riske rağmen sermaye işçi canını hiçe sayarak gerekli önlemleri almadı. Göz göre göre gelen katliamın ardından, tekelci faşist devletin sözcüleri hep bir ağızdan yaşananların “KAZA, KADER, FITRAT” olduğunu söylüyor, timsah göz yaşları döküyor, şimdi patlamanın neden meydana geldiğini konuşmanın zamanı olmadığını ifade ediyorlar.

Bizler biliyoruz ki; sermaye daha az maliyet ile daha çok kar edebilmek için işçileri hayatları pahasına, en kötü koşul ve ücretlerle, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almadan sömürüyor ve hatta katlediyor. Sömürü ve katliamlar işçi sınıfının kaderi değildir. Gerekli önlemlerin alınmadığı iş sahalarında meydana gelenler kaza değil, iş cinayetidir.

İşçi sınıfı ve emekçi halkımız, madenciler bu katliamları Soma’dan Ermenek’ten tanımaktadır. Sömürü devam ettiği, emeğin iktidarı kurulmadığı müddetçe Bartın Maden Katliamı da son olmayacaktır. Devrimci Öğrenci Birliği olarak gençliğe sesleniyoruz: Şimdi madencilerin, katledilen işçilerin hesabını sormak için mücadele etme zamanı! İşçi sınıfının yanında yer almak ve isyan etmek zamanı! Bulunduğumuz alanlarda bir araya gelerek ayağa kalkmanın zamanı! Tüm öğrenci ve işçi gençliği sokaklarda isyanı büyütmeye çağırıyoruz.

Bartın’ın Hesabını Soracağız!

İşçi Gençlik El Ele Hep Beraber Zafere!