< “Katillerden Hesabı Gençlik Soracak!”

"10 Ekim Katliamı'nı unutmayacağız. Hesap soracağız" diyen üniversiteli gençlik örgütleri saat 15.00’te İstanbul Üniversitesi Beyazıt Ana Kapı önünde bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi ana kapıdan sloganlarla meydana inen gençler, eyleme saygı duruşu ile başladı. Sık sık “Katillerden hesabı gençlik soracak” ve “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganları atılan eylemde ortak basın açıklaması okundu ve “Gezi direnişiyle birlikte yükselen kardeşleşme, halkların özgürleşme istemiyle yürüttüğü mücadelenin birleşme dinamiği kendini 7 Haziran’da ortaya koydu. Gezi direnişinin açığa çıkardığı gücün, Rojava’da yeşeren umutla bir araya gelmesi, birleşmesi ihtimali, bu devletin kâbusu oldu. İşte bu gelişen mücadeleyi, ancak katliamlarla bastırabileceklerini düşündüler. 7 Haziran sonrası gelişen süreçte Kürt halkı başta olmak üzere, devrimci-sosyalist güçlere, tüm muhalif kesimlere karşı devlet yeniden katliamcı politikalarını devreye sokarak; tüm aygıtlarıyla bir saldırılar süreci başlattı. Suruç’ta 33 yoldaşımızın katledilmesi, Amed’te mitinge yapılan bombalı saldırı; devletin direnenlere, yükselen kitle hareketlerinden güç alanlara verdiği korkakça cevaptır. Ankara, bu devletin ne ilk ne de son katliamıydı. Kürt halkına, devrimcilere ve tüm ezilenlere yönelik bu katliam politikaları nafiledir. Suruç’un, Amed’in, 10 Ekim Ankara’nın öfkesini örgütlüyoruz. Katledenler kaybedecek.” denildi.

Bugün de devletin Kürt halkına yönelik şoven politikalarına, göçmenlere yönelik ırkçı politikalarına, devrimcilere yönelik zindanlarda ve dışarda işkenceci pratiklerine devam ederek katliamcı siyasetini sürdürdüğü hatırlatılarak, “Bu katliamcı iktidarın karşısında bizler varız.” denildi.

Basın açıklaması, saat 19.00’da Kadıköy’de yapılacak eyleme çağrı ile sonlandı.