Türkiye devrimci yayın organlarından Önsöz TV tarafından hazırlanan Kopuş Belgeseli, 19 Mart Cumartesi akşamı Lefkoşa Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Konferans Salonu'nda Gelecek Gazetesi’nin düzenlediği etkinlikle Kıbrıs’taki izleyicileri ile buluşuyor.

Bir belgesel dizisi olarak tasarlanan bu çalışmanın, THKO’nun neferleri arasında yer alan ve bu kopuşun tanıklarından biri olan Ergun Adaklı’nın konuk olduğu ilk bölümü “Kopuş” gösterimlerine Kıbrıs'ta devam ediyor.

İçinden doğup geliştikleri koşullar bir yana “iki kere iki artık dört etmeyecek” diyen bir kuşağın hikayesidir bu. Burjuvazinin bir genelin içinde silikleştirmeye çalıştığı özgün bir devrimci kopuşun hikayesi… “68 Kuşağı” genellemesiyle alabildiğine romantik ve etkisiz bir “anı” haline dönüştürülmek istenen bu kopuşun kahramanları Deniz, Sinan, Yusuf, Hüseyin, Ömer, Gülay, Kadir ve daha nicesinin hikayesini, öğrenci liderliğinden devrimin liderliğine uzanan yolda onlardan dinliyoruz.

Ölümlerin, idamların ve yenilgilerin arasından hayal kırıklıklarıyla ayrılanları değil, devrim umuduyla sıyrılıp yola devam edenleri tarihe bırakmak için çıktık yola. Her bir yenilginin ardından “şimdi nerede kalmıştık” diyenleri, dünyayı değiştirmekten vazgeçmeyenleri, sınıfa ve devrime inancını yitirmeyenleri anlatmak için çıktık. 68 Kuşağı anılarını değil, 71 devrimci kopuşunu tarihe bırakmak için çıktık.

Gelecek Gazetesi’nden verilen bilgiye göre gösterim sonrasında, belgesel yapım ekibinden Sena Sat ve Songül Yücel'in de katılımı ile söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinlikte ayrıca Sena Sat’ın çizgi roman olarak yayınlanan Daima ve Ayaklanmanın Gezi Hali isimli kitapları da okuyuculara sunulacak ve imzalatma şansı olacak.

Gelecek Gazetesi