< İngiltere'de Genç Doktorlar Daha Fazla Grev Planlıyor

İngiliz Tabipler Birliği'nden (BMA) yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de yaklaşık 45.000 genç doktor 13 Haziran'da başlayıp 17 Haziran'da sona erecek bir dizi grev başlatacak.

BMA, hükümetin kararını değiştirmemesi halinde greve yaz boyunca devam etmeyi planladıklarını söylüyor.

Çok sayıda genç doktor, çift haneli rakamlara ulaşan enflasyon nedeniyle, bu yıl ard arda iki grev düzenledi. Hükümet ise, ücret artışlarının enflasyonu ve ardından faiz oranlarını ve ipotek oranlarını artırabileceğini söylüyor.

Kamu’da çalışan sağlık emekçilerinin gerçekleştirdiği, hemşire ve ambulans personelinin protestolarını da kapsayan grevler, önemli sayıda muayene randevusunun iptaline ve tedavi talebinin yoğun olduğu bir dönemde hasta bakımının aksamasına neden oldu. Bunun üzerine hükümet, grev bırakılırsa görüşmelere devam etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Ancak 22 Mayıs Pazartesi günü yapılan müzakerenin başarısız geçmesi üzerine sağlık emekçileri, Haziran ayında yeni bir greve başlayacaklarını açıkladılar. Hükümetin 2023-2024 yılları için %5 maaş artışı teklifi, son 15 yılda maaşları eridiği için kabul edilebilir bulunmadı.