Kapsamlı mücadele programının bir parçası olarak FHKC, tüm ezilen Filistinlilerle birlikte bir devrime öncülük etmek için yola çıktı.

İsrail işgalinin kurbanı olan Filistin halkının haklarını savunmak ve anavatanlarının kurtuluşunu sağlamak amacıyla 11 Aralık 1967'de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kuruldu.

Filistin, 1948'den beri topraklarının işgalini yaşıyor. Vatandaşları, Tel Aviv rejimi tarafından işgal edilen bir ülkede bir arada yaşıyorlar, bu nedenle temel insan haklarından habersizken, Orta Doğu'daki yerinden edilmiş kişiler için farklı kamplara sığınmak zorunda kaldılar.

Sol parti, 54 yıl önce, Georges Habash liderliğinde, yarım asrı aşkın süredir savundukları bir önermeyi ortaya koydukları kuruluş bildirgesini yayınladı: "Hakikat ve bütün hakikat halkımız için."

FHKC, kapsamlı mücadele programı içinde, toplumsal açıdan, tüm ezilen Filistinlilerle birlikte bir devrime öncülük etti: köylüler, gençler, kadınlar, işçiler. İdeolojik açıdan Habaş, militanların gelişmesi için bir Parti Kadroları Okulu kurdu.

Cephe, tarihi boyunca Filistin mülteci kamplarını savundu ve en başından beri Halk Silahlı Direnişine ve ayrıca 1982'deki İsrail işgaline karşı Beyrut'un (Lübnan'ın başkenti) savunmasına katıldı.

FHKC'nin kurulmasına İsrail'in tepkisi hemen oldu. İsrail rejimi, Cephe'ye karşı bitmeyen bir savaş başlattı ve Filistin tarafı, egemenliğinin savunulması ve ülkenin kurtuluşu için silahlı mücadele de dahil olmak üzere direnişin her biçimini bayrak olarak aldı.

Yıllarca süren çatışmalar sırasında Filistinliler, Kudüs'ü (işgal altındaki Filistin toprakları) İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD (ABD) gibi emperyalist güçlerin desteğiyle İsrail'in sürekli taciziyle yerlerinden edildi ve öldürüldü.