Fransa'nın en yüksek idari yargı organı olan Danıştay, 8 Kasım Çarşamba günü, FHKC’li Meryem Abu Daqqa'nın sınır dışı edilmesine onay vererek, Paris'teki bir idare mahkemesinin, bu kararı askıya alan kararını bozdu.

İsrail ve Avrupa Birliği tarafından “terörist” olarak sınıflandırılan solcu bir örgüt olan FHKC’li olan 72 yaşındaki Meryem Abu Dakka’nın, Fransa topraklarında yürüttüğü kamu faaliyetleri sırasında "kamu düzenine maddi bir zararın gözlemlenmediği" kabul edilse de; Abu Daqqa'nın "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin sadece bir üyesi değil, aynı zamanda hareketin lideri olduğuna" dikkat çekiliyor.

Danıştay, "İsrailli sivillere yönelik saldırıları üstlenen bir örgütün lideri olarak, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin görüş belirtmek amacıyla Fransa topraklarında bulunmanın, kamu düzeninde ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği" değerlendirmesi yapıyor.

Ve Abu Daqqa’nın "geçen Eylül ayında geldiği ve dilini bilmediği" Fransa arasında hiçbir bağlantı bulunmadığını değerlendirerek, "sınır dışı edilmesinin hareket özgürlüğünün tehlikeli ve yasa dışı bir ihlali olarak kabul edilemeyeceğini" vurguluyor.