< Pankreas Kanseri Tedavisi İçin Küba Tıbbı Onaylandı

Çin Ulusal İlaç İdaresi, 12 Haziran Pazartesi günü, Küba'nın hümanize monoklonal antikoru olan Nimotuzumab'ın pankreas kanseri tedavisi için ticarileştirilmesini ve kullanılmasını onayladı.

Onay, Biotech Pharmaceutical Limited (BPL) ortak girişimi tarafından ilacın Çin'deki uygulamasını nazofaringeal kanser tedavisinin ötesine genişletmek için yapılan araştırmanın sonucudur.

Çin sağlık kuruluşu, ürünün klinik araştırmalardaki iyi sonuçlarına, kötü huylu hücrelerin büyümesini engellemedeki etkinliğine ve 1998'den beri Küba ve diğer ülkelerde yaygın kullanımına atıfta bulundu.

BPL'nin Küba kısmından sorumlu genel müdür yardımcısı Yanet Borrego, "Çin, bir faz III klinik çalışmasından sonra pankreas kanserini tedavi etmek için Nimotuzumab’ın tescilini onayladı" dedi.

Nimotuzumab'ın ana avantajlarından biri, normal dokuyu değil, tercihen tümör hücrelerini tanımasıdır, bu da radyoterapi ve kemoterapi ile veya özel olarak kombinasyonuna izin verir.

BPL başkanı Bai Xianhong, Nisan ayında Küba Başbakan Yardımcısı Jorge Luis Perdomo'ya Nimotuzumab’ın diğer kanser türlerinin tedavisindeki etkisine ilişkin araştırmalar hakkında bilgi verdi.