Dünyanın bütün işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Her 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanında işçiler ve emekçiler, hep bir ağızdan attıkları sloganlarla, yaptıkları yürüyüşlerle, kapitalist sisteme karşı duydukları öfkeyi de dile getirirler. Çünkü 1 Mayıs işçiler ve emekçiler için bir kutlama günü olmanın yanı sıra, kapitalizme karşı bir savaş günüdür de!

Emperyalist-kapitalist sistemin insanlığa açlıktan, yoksulluktan, savaşlar ve yıkımdan, acı ve gözyaşından başka vereceği bir şey kalmamıştır. Buna rağmen, tarih sahnesini terk etmemek için doğayı ve insanlığı yok etmeye devam etmektedir.

Zaten açlıkla sınanan yaşamlarımız salgının büyüttüğü yıkımla katlanılamaz hale geldi. Alınmayan önlemler, verilmeyen destekler, on binlerce işletmeyi iflasa sürükleyen yasaklar, kod-29 belasının işsizlik cehennemine savurduğu binlerce işçi, adeta bilinçli bir kışkırtma halini alan kadına yönelik resmi saldırılar, öğrencilere dönük amansız saldırı, soluksuz baskı, baskı, baskı... Artık toplum olarak nefes alamıyoruz.

Birleşik devrim cephesinin her adımını büyük bir şiddetle, baskıyla boğmaya çalışıyor dinci faşizm. En sıradan eylemlerde bile bunu yapıyor. Emekçi yığınlar açısından harekete geçmenin bedeli her geçen gün ağırlaşıyor. Buna rağmen işçi eylemleri, kadın eylemleri, öğrenci eylemleri, Kürt halkının gösterileri sürekli yükseliyor.

 

İşçiler, Emekçiler, Yoksul Kürt Halkı, Aleviler, Kadınlar, Gençler,

Sisteme karşı böyle bir öfke ve dinamizmi arkamıza alarak gidiyoruz bu 1 Mayısa. Öne atılarak gösterilecek cüret, beklenenin ötesinde bir karşılık görebilir. İşte tam da bu yüzden 1 Mayıs’ta, başka alanlarda değil, “1 Mayıs Alanı” Taksim’de olmak daha da önemli. Çünkü Taksim Meydanı’nın adı, 1 Mayısla olduğu kadar devrimle de özdeşleşmiş durumdadır.

1 Mayıs’ı “sokağa çıkma kısıtlaması” adı altında yasakladılar. Bu ikiyüzlü yasaklarını hiçbir zaman tanımadık, 1 Mayıs’ta asla tanımayacağız! O gün “yasağa” rağmen çalışmak zorunda olan tüm işçiler, grev yapın! “Evde kal”maya zorlanan işçi ve emekçiler, sokağa çıkın! Ve hep birlikte Taksim’e, 1 Mayıs eylemine gelin! Yasakları ve yasaklayanları tanımadığımızı hep birlikte Taksim Meydanı’nda haykıralım.

 1 MAYISTA, 1 MAYIS ALANI TAKSİM’E!

FABRİKALAR TARLALAR SİYASİ İKTİDAR HER ŞEY EMEĞİN OLACAK!

ŞİMDİ DEVRİM ZAMANI!

MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU