Kadınlar Birlikte Güçlü'nün Van’da seçimi kazanan Zeydan’ın mazbatasını gasp etme girişimi ve sonrasında gerçekleşen protestolarda halka uygulanan polis şiddetine karşı Kadıköy'de yapacağı eylem yasaklandı. Kadınlar Kadıköy sokaklarını eylem alanı yaptı. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Kadınlar Birlikte Güçlü(KBG), DEM Parti Van Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasını gasp edilmesi ve bu gaspı protesto eden halka polis saldırısını protesto etmek için Kadıköy’de Süreyya operası önüne basın açıklaması yapmak istedi.

Eylem öncesinde Süreyya Operası önünü bariyerlerle kapatan polis Bahariye Caddesi ve sokakları da ablukaya aldı.

Basın açıklamasının Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polis kadınların alanı terke etmeleri anonsu geçmeye başladı. Kadınlar "Son anda verilen bu yasak seçimlerde halkın iradesinin yok sayılmasından farksızdır. Van'da bizim, Kadıköy de bizim Van halkının direnişini selamlıyoruz" diyerek alkış ve sloganlara başladı.

Kadınları ablukaya alarak basın emekçilerine de saldırdı. Polis çok sayıda kadını işkenceyle gözaltına aldı.

Otuz beşten fazla kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında gazeteci Zilan Azad ve Yeşim Dokur’un da olduğu belirtildi.

Polis çemberine alınan ve işkenceyle gözaltına alınan kadınları, bariyerin dışında kalan kadınlar sloganlar, zılgıtlar sloganlarla destek verdi.Kadınlar daha sonra Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaparak eylemi sürdürdü.