8 Mart Kadın Platformu, Özak Tekstil işçilerini Zeytinburnu'nda Özak Holding önündeki direniş çadırında dayanışma ziyaretinde bulundu.

Urfa'da BİRTEK-SEN üyesi olmaları nedeniyle işten atılan ve direnişe başlayan Özak Tekstil işçileri, eylemi 58'inci gününde İstanbul Zeytinburnu'ndaki Özak Holding önüne taşımıştı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Özak Tekstil işçilerini verdikleri mücadeledenin 66. gününde 8 Mart Kadın Platformu direniş çadırında ziyaret etti.

Zeytinburnu Marmaray durağında buluşan kadınlar "Özak Tekstil İşçisi Kadınlar Yalnız Değildir" yazılı pankart açarak Özak Tekstil işçilerinin çadırına "Özak İşçisi Yalnız Değildir", "Özak İşçisi Direnişin Simgesi" sloganlarıyla direniş çadırına yürüdü. Özak Tekstil işçileri ziyarete gelenleri "Yaşasın Kadın Dayanışması" sloganı ve alkışlarla karşıladı. 8 Mart Kadın Platformu adına konuşan Şenay Kumuz, 8 Mart sürecinde sokaklarda eylemlerde olmayı bir gelenek haline getirdiklerini ve bu yıl 8 Mart eylemlerinin startını da Özak Tekstil kadın işçilerinin direnişini ziyaret ederek vermek istediklerini söyledi.

Özak Tekstil işçilerinin her sözünün aslında Urfa'da çalışan kadın işçilerin yaşadıkları sorunları ifade ettiğini, bu nedenle de Özak Tekstil işçilerinin direnişinin ayrıca önemli olduğunu belirten Kumuz "Burada olan arkadaşlar şahsında direnişte olan bütün işçi arkadaşlarımızı selamlıyoruz" dedi. Özak Tekstil işçileri adına konuşan Yıldız Bağcı ise "Hoş geldiniz, bizler bu direnişin ruhuyuz. Özak Tekstil işçilerinin direnişinde kadınlar direnişin simgesidir. Bize destek veren tüm kadınlara teşekkür ediyoruz. Biz gücümüzün farkındayız, onlar da bugün yarın gücümüzün farkına varacaklar. Biz kazanmak için birlikte yürümek zorundayız. Birlikte var olacağız. Kazanacağız" dedi.

Hep birlikte atılan dayanışma sloganlarının ardından işçilerle direniş ve dayanışma üzerine sohbet edildi.