Bianet'in hazırladığı rapora göre, Haziran ayında en az 25 kadını öldürüldü, en az 62 kadına şiddet uygulandı, 17 kız ve oğlan çocuğu istismar edildi, en az yedi kadın taciz edildi, en az 41 kadın fuhuşa zorlandı.

Haziran’da en az 33 kadının, bir de çocuğun ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı.

2023’ün ilk altı ayında erkekler 152 kadını öldürmüş oldu, 27 kadını taciz etti, 64 çocuğu istismar etti, 357 kadına şiddet uyguladı, altı kadına tecavüz etti. Erkekler en az 173 kadını fuhuşa zorladı. 128 kadının ölümü basına "şüpheli" olarak yansırken, 13 de çocuk öldürüldü.

Erkekler, en az 25 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 32 idi. Erkekler, kadınların yanındaki beş erkeği de öldürdü.

En az dört kadın koruma kararına rağmen öldürüldü, kadınlar Türkmenistan vatandaşıydı.

Erkekler 12 kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, iki kadını “kıskandığı” için öldürdü.

15 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, altı kadını oğlu/abi, kuzen ve kardeşi olan erkekler, iki kadını arkadaşı erkekler öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Kadınları öldüren 24 failden sadece 11’i tutuklandı. 3’ü gözaltına alındı, 7’si intihar etti.

Haziran’da erkekler en az yedi kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ayda 27 idi.

Erkekler, Haziran'da en az 17 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 41 idi. Bazı failler aynı suçu daha önce işlemiş ve yargılanmıştı. İstismarlardan biri sistematikti. Erkeklerin istismar ettiği çocuklardan biri Suriyeli idi.

17 çocuk okul, sokak gibi ev dışı alanlarda istismar edildi.

Erkekler Haziran’da en az 62 kadını yaraladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı 89 idi. En az 41 kadını kocası, sevgilisi erkekler yaraladı. 10 kadını babası, abisi, damadı oğlu gibi erkekler yaraladı. 10 kadını yaralayan erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı. Bir kadını da bindiği aracın şoförü yaraladı.

Erkekler, 32 kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği, reddettiği” için yaraladı. Dokuz kadını kıskandığı için yaraladı.

Erkekler, 49 kadını darp ederek, dokuz kadını kesici aletle, bir kadını patlayıcı torpil atarak, bir kadını da kaynar suyla; bir kadını da ateşli silahla yaraladı.

Kadınları yaralayan 61 failden sadece 6’sı tutuklandı, 5’i gözaltına alındı.

Haziran’da erkekler en az 41 kadını fuhuşa zorladı. Geçen yıl bu sayı 24 idi. 23 kadın Türkiye vatandaşı değildi, aralarında çocuklar da vardı.