6 Şubat günü sabahın ilk saatlerinde 10 şehrimizi ve Suriye’yi vuran depremde hayatını kaybeden Mücadele Birliği Antakya Temsilcisi Onur Kopran yoldaşımızı bugün son yolculuğuna uğurladık.

Depremin haberinin ardından uzun saatler boyunca Onur Kopran ve Selen Reyhan yoldaşlarımızdan uzun süre haber alamamıştık. En yakın illerden giden yoldaşlarımız da mahallelerinin enkaza döndüğünü, sokağa dahi girilemediğini anlatıyorlardı. Ertesi gün ailesinin yardımı ile enkaz altından çıkarılan Selen yoldaşımızdan almıştık ilk Onur’un haberini... “Nefes almıyordu” diyordu.

İlerleyen saatlerde Onur yoldaşımıza ulaşan ekipler, onun hayatını kaybettiğini doğruladı... Ancak günler boyunca ne yoldaşları, ne de hiçbir arama kurtarma ekibi onu çıkaramadı. Maden işçileri binanın tümden yıkılmadan bedenini çıkaramayacağımızı söylüyordu en son. Bu sabah bakmaya gelen Endonezyalı ekip ise çıkarabileceklerini söylediler. Ancak Onur’u çıkarabilen Özbek arama kurtarma ekipleri oldu. Ve Onur’umuzun cansız bedeni, 10. gününde enkaz altında çıkarılabilmiş oldu.

Hızla organize olan Mücadele Birliği okurları ve ailesi, akşam saat 17.30 civarı, küçük bir törenle Onur’u defnetti. Antakya Asri Mezarlığı’nda aile fertlerinin yanına gömülen yoldaşımız için ilk önce saygı duruşunda bulunuldu. Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Onur Kopran için ilk konuşmayı yaptı ve Onur ve yüzbinlerce kişinin ölümünün sorumlusunun kapitalist sistem olduğunu söyledi.

Ayışığı Ekin Sanat Derneği ve Önsöz Dergisi adına yoldaşının yaptığı konuşmada da Onur’un Antakya’daki sanat çalışmalarına değinildi.

33 yaşındaki yoldaşımız, üzüntü ve öfkenin birbirine karıştığı duygularla toprağa verildi.

Varılacak yere kan içinde varılacaktır / Ve zafer artık hiçbir şeyi affetmeyecek kadar / tırnakla sökülüp koparılacaktır..