11 Şubat Cumartesi günü, Hatay’da Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı çıkmış, binadaki yapılara ilişkin zemin basınç dayanımlarıyla ilgili ıslak imzalı resmi evraklar vb belgeler yok edilmek istenmişti. Bunun için apar topar olay yerine giden ÇHD'li avukatlar, nöbete başlamış, yetkilileri göreve çağırmıştı.

Dün (13 Şubat) Yapı Denetim Şube Müdürlüğüne savcılık talimatı ile olay yeri inceleme ekiplerinin geldiği, tüm evrakların savcılık eliyle muhafaza altına alındığı açıklanmıştı. Bugün Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Yapı Denetim birimi ek hizmet binalarında muhafaza edilen delillerin bir kısmının hala toplanmadığı haberini alan ÇHD'li avukatlar, arşiv olarak kullanılan ek hizmet binalarından birinin alt katında İskenderun Devlet Hastanesi Betonarme Planları, birçok binaya ilişkin deprem test raporları, dijital materyaller, imar planlarına esas jeolojik etüt raporlarının bulunduğu CD’ler muhafaza edilmemiş bir halde buldu.

ÇHD Genel Sekreteri, ÇHD İzmir Şube Başkanı ve ÇHD’li avukatlar yıkıntılar içinde delil toplamaya uğraştı. Ancak bina yıkılmak üzere ve tehlikeli olduğundan daha içeriye girebilmeleri mümkün olmasa da, belgelerin burada olduğu görülebiliyor.

ÇHD sosyal medya üzerinden “Savcılık makamlarını tekrar göreve çağırıyoruz. İş makineleri ile buradan bu evrakı aldırmak zorundasınız. Bir an önce görevlendirmeler yapılmalı ve yaşamını kaybeden onbinlerce insanımız için yürütülecek adalet mücadelesinde önem taşıyan bu evrak hızla muhafaza edilmelidir.” diye çağrı yaptı.