Deprem bölgesine dayanışma için giden Mücadele Birliği okurları, gittikleri şehirlerden son durumu aktarmaya devam ediyor.

Deprem bölgesi olan Antakya'dayız insan çok şey anlatmak istiyor. Ama anlatamıyor. Şehir artık yok gerçekten yerle bir olmuş durumda. Eskiden sokaklarında gezdiğimizde portakal kokuları, limon kokuları olan şehirde ne yazık ki, artık enkaz kokusu var, ölü bedenlerin kokusu var. Ama biz buna rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada çadırda kalıyorlar. İnsanlar evlerine kimse giremiyor. Çünü hepsi yıkılmış durumda.

Biz bugün Samandağ'ın bazı köylerine gittik. Oralara bebek maması, bebek bezi, ilaç gibi şeyler götürdük. Samandağ'ın köylerine hemen hemen hiç yardım gitmemiş durumda. İnsanlar bu yüzden dört gözle bekliyor yardım gelmesini.

Bizim gitmemiz çok iyi oldu onlar da kendilerini merak eden yardım etmek isteyen birilerinin olduğunu öğrendiler mutlu oldular.

Bize sorular sordular. İnternet erişimleri yok, elektrikleri yok hiçbir yerden haber alamıyorlar. 'Haberlerde ne diyorlar? Buraya yardıma ne zaman gelecekler?' diye bize sordular.

En çok çadıra ihtiyaçları var bir de seyyar tuvalete ihtiyaçları var. Şu an en acil olarak bunları istiyorla. İnsanlar dört gözle yardım ekiplerinin gelmesini ve enkazdan yakınlarının çıkarılmasını bekliyor ölü veya sağ olarak. Burada insanların durumu, ruh bir hali bu şekilde. Bir an önce yardım gitmesini bekliyorlar.