Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) bir süredir düzenlediği “Devrim Güncel ve Mümkündür” panel serisinin sonuncusunu 24 Aralık Cumartesi günü Esenyurt HDP ilçe binasında gerçekleştirdi.

Panel haftası boyunca Esenyurt merkez ve Esenyurt'un emekçi mahallelerinde kampanya çalışması ile birlikte panele çağrılar için afiş çalışması ve bildiri dağıtımları yapıldı.

Panel öncesi yoğun polis ablukasının olduğu ve ilçe binasına giden sokakların tutulduğu etkinlikte, ablukaya rağmen panele birçok kişi katıldı. Panelde BMG bileşenlerinden Alınteri ve Partizan konuşmacı olarak yer alırken, DBP'den bir temsilci moderatör olarak bulundu.

Ölümsüzleşen devrimciler şahsında saygı duruşu başlayan etkinlikte Partizan ve Alınteri temsilcileri devrimin güncelliği, Ortadoğu ve dünyadaki gelişmeler, Rojava devrimi ve derinleşen siyasal ve ekonomik kriz üzerine anlatımlar yapıldı. Aynı zamanda BMG'nin devrimin güncelliğine ilişkin görüşleri ifade eden panelistler “Tek Yol Devrim" kampanyası ile bağımsız devrimci çizginin örgütlenmesine vurgu yaptı. BMG'nin bu süreçte oynaması gereken rol üzerine de değinen panelistlerin konuşmasının ardından, moderatör belli eklemeler yaparak sözü katılımcılara bıraktı.

İnteraktif geçen soru-cevap ve katkıların ardından panel sona erdi.