HDP’nin çağrısıyla 24 Aralık Cumartesi günü Adana’da "Adalete Çağrı" mitingi düzenlendi. Bir çok devrimci demokrat kurumun katıldığı miting, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mücadele Birliği olarak Deniz bayraklarımız ve “Hepsi Gitsin, Halk Yönetsin” pankartımızla biz de alanlardaydık.

Miting alanına Deniz bayrakları ve pankartımızla birlikte “Hepsi Gitsin, Halk Yönetsin” sloganı ile girildi. Girerken kitle de alkışlarla sloganlara eşlik etti.

Miting saygı duruşu ile başladı. Ardından açılış konuşmasını HDP Adana Eş Başkanı Helin Kaya yaptı. Konuşmasında aralık ayında yaşanan zindan katliamına ve Maraş katliamına değindi. Ardından Paris’te yaşanan saldırıda katledilen kişilerden bahsedip, “Onları mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

Ardından HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakuş konuşma yaptı. Konuşmaya kitleyi selamlayarak başladı. Ardından “Devrimcilere, Kürtlere hayatı zindan etmeye çalışanlara şunu demek istiyorum, dünyanızı başınıza yıkarız” dedi. Paris’te yaşanan katliama yönelik de “Orada katledilen kişilerin ardından ağlamayacağız, gözyaşı dökmeyeceğiz. Onların bayrağı bıraktıkları yerden kaldıracağız. Katledilen kişilerden biri profesyonel müzisyendi. Ondan kaynaklı çıkacak sanatçıları enstrümansız bir şekilde ağır yakacaklar. Ama biz yarından tezi yok yine binlerle devrim halayı çekeceğiz” dedi.

Sonrasında DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk Kürtçe bir konuşma yaptı. Kitleye selam vererek konuşmasına başladı. Paris’teki saldırıya değinerek “Bu saldırının sorumlusunu biliyoruz” dedi ve zindanlarda uygulanan tecritlerden bahsetti.

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a söz verildi. Buldan kitleyi selamladıktan sonra yaşanılan yoksulluğa, tecrite, saldırılara değinerek “Bu saldırıların, bu hukuksuzlukların, adaletsizliklerin AKP hükümetini de ayakta tutamayacağını biliyoruz. Artık çürüyen, çöken, yönetmeyen bir iktidar var. Ama karşısında da Kürt halkının, demokrasi güçlerinin, Türkiye halklarının onurlu mücadelesi var. İşte bu mücadeleden de rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

Konuşmalardan sonra Cevdet Bağca’nın sahne almasıyla miting sona erdi.

Mücadele Birliği /Adana