< "Saldırılara Karşı Boyun Eğmeyeceğiz!"

23 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde DBP'ye yönelik yapılan operasyonlarla DBP'nin birçok il ve ilçe eşbaşkanının gözaltına alınması İzmir'de protesto edildi.

HDP, HDK, TJA, TUHAY-DER, ANYAKAY-DER ve DBP'nin çağrısıyla aralarında Mücadele Birliği'nin de bulunduğu bir çok kurum saat 17:30'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde "Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Bijî Tekoşina Gelan" sloganlarıyla toplandı.

Eylemde okunan basın metninde faşizmin tüm kesimlere saldırdığına dikkat çekilerek "Türkiye’de kurumsallaştırılan faşist iktidar artık sadece komünistlerin, Kürtlerin, Alevilerin düşmanı değil; bir bütün olarak iktidarına itiraz eden herkesi, daha doğru bir ifadeyle, kendine ‘insanım’ diyen herkesi düşmanı ilan etmiş ve tüm insanlığa karşı, devletin bütün kurum ve olanaklarını da arkasına alarak çok yönlü gayri-meşru ve gayri hukuki bir saldırı içindedir." denildi.

Açıklamada Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne dönük saldırıya da tepki gösterilerek "Bu saldırıda birçok insan yaralanmış ve aralarında yaşamını yitirenler de bulunmaktadır. Bu saldırıların hangi odaklar tarafından ve hangi saikler üzerinden yapıldığı bellidir. Bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz ve bütün faşist saldırılara olduğu gibi bu saldırıya da boyun eğmeyeceğimizi bütün olanaklarımız ile faşizme karşı direneceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." dendi.

Açıklama, mücadelenin devam edeceğine vurgu yapılarak alkışlarla sonlandırıldı.