< < İşgal Saldırıları Sürüyor

TC savaş uçaklarının 19 Kasım gecesi bombalamaya başladığı Rojava’da saldırılar boyutlanarak sürüyor. Bugün de Kobanê’nin batısındaki Siftek köyü ile doğusundaki Qeremox köyü yoğun bir şekilde bombalandı.

Saldırılarda özellikle Qeremox köyündeki sağlık merkezi hedef alındı. Kobanê’de 19-20 Kasım gecesi de bir Covid hastanesi bombaların hedefi olarak yıkılmıştı.

Saldırılar bir çok bölgede aralıksız sürerken Kobanê'de yerel saatle 15.40 sıralarında Zormixar, Ziyaretê ve Çariqlî köyleri yeniden bombalandı.

Kobanê’deki saldırılara eş zamanlı olarak Tirbespiyê’de de saldırılar tırmandırıldı. Bir SİHA ile Tirbespiyê’nin güneybatısındaki Gir Dahol köyü bombalandı. El Ode petrol sahasındaki bir alan da iki kez bombalanırken, Lêlan köyü ile Gir Dahol yakınındaki bir petrol alanı da bombalandı.

Qamişlo'nun Alifero köyüne üç havan atışı yapıldı, saldırıda can kaybı olmadığı bildirildi. Dêrazor bölgesi de saldırıların hedefi oldu. Sınıra 70 kilometre mesafedeki Mekmen köyü beş kez savaş uçakları tarafından bombalandı.

Yerel saatle 15.50 sıralarında Türk devletine ait savaş uçakları, Til Temir’in batısındaki Til Leben, Gûzeliyê ve Til Tewîl köylerini bombaladı. Tıl Temir'e eş zamanlı olarak Amûdê kentine bağlı Şorikê, Haside ve Til Kefe köyleri de top atışına tutuldu.

Kısa süre sonra da Kobanê kentinin doğusundaki Koran köyünde bulunan bir okulun bombanladığı haberi alındı. Kentin doğusundaki Qeremox köyü ile batıdaki Ziyaret ve Siftekê köyleri de yerel saatle 16.00’dan itibaren yeniden bombalanmaya başlandı. Siftek köyünde Şam hükümetine bağlı güçlerin bulunduğu nokta hedeflendi.

Aynı sıralarda Qamişlo’ya bağlı Rotan, Şamo, Digire köyleri de havan ve obüslerle bombalandı. Tirbespiyê’ye bağlı Dugirê köyü ile Rûtan ve Girkê Şemo köyleri bombalandı. Saldırıya uğrayan Rûtan ve Girkê Şemo'nun Süryani köyleri olduğu öğrenildi.

Bir süre sonra da bir SİHA, Tirbespiyê'nin doğusunda, Mizgeftê köyüne giden yolun yakındaki petrol alanını bombaladı. Tirbespiyê ilçesindeki El Ude petrol alanı, savaş uçakları tarafından vurulmuştu.

Akşamüzeri bu defa savaş uçakları Kobanê kent merkezini bombalamaya başladı. Karadan da ağır silahlarla hedef alınan kentin köylerine de yönelim var. Qeremox ve batısında bulunan Selîm Aşmê Korelî köyleri de toplarla hedef alınıyor.

Saldırılar sürerken, Türkiye ve Kürdistan’da, Rojava’da, çeşitli Avrupa kentlerinde işgale karşı protestolar, eylemler sürüyor.