< < Şebnem Korur Fincancı'ya Kart Göndermek İsteyenlere Polis Engeledi

Ankara Sincan Hapishanesi’nde tutuklu bulunan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincan’cıya PTT Sirkeci’den kart göndermek isteyenler polis ablukasına alınarak engellemeye çalışıldı. Polis ablukası altında kartlar yazılarak postaya verilirken, polis PTT’den ayrılanları takip etti.

Güney Kürdistan’da kimyasal silah kullanımına ilişkin araştırma yapılması gerektiğini belirten açıklaması nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya kart göndermek isteyenler polis ablukası ve engeliyle karşılaştı.

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla Prof. Dr. Şebnem Korur Fincanc’ya kart ve mektup göndermek üzere Sirkeci’de bulunan Büyük Postane önüne gidenler polis ablukasıyla karşılaştı.

Polis Büyük Postane çevresini ablukaya alarak Fincancı’ya kart göndermek üzere PTT önüne giden ve basın açıklaması yapmak isteyenlerin bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Kitlenin toplanmaası için kalkanlarla abluka ve barikat oluşturan çevik kuvvet polisleri, basın emekçilerini de kalkanlarla iterek ve önlerine kalkanlarla bariyer oluşturarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç, Prof. Dr. Raşit Tükel, İTO üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, insan hakları savunucuları, hukukçular ve çok sayıda kurumdan kişinin katılımıyla yapılmak istenen basın açıklaması da polis tarafından “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesiyle engellendi.

Polis ablukası altında Fincancı’ya kartlar yazılarak pankart açılarak açıklama yapılmasının engellenmesi üzerine yazdıkları kartları kaldırarak Şebnem Korur Fincancı’ya kart göndermelerine dahi tahammül edilemediğini belirterek polis engelini protesto etti.

Yazılan kart ve mektupların postaya verilmesinden sonra Büyük Postane’den ayrılanlara polis tacizi devam etti.

İstanbul Tabip Odası’na gidenler oda girişine kadar polis tarafından takip edildi.