Zindanlara, dört duvar ve parmaklıklar arasına hapsedilen devrimci tutsakların, dışarıdaki sesleri de kesilmek isteniyor. Zindanlardaki çocuklarının, yakınlarının, dostlarının seslerini duyurmak isteyen tutsak yakınlarının oluşturduğu TUAYDER, TDİ ve Hasta Mahpus Yakınları’nın da sesleri susturulmak, çocuklarının sesleri olmaları engellenmek isteniyor. Kağıthane Kaymakamlığı, aile örgütlenmelerinin her tür eylem ve etkinliği, 1 ay süreyle yasaklandı.

Kağıthane Kaymakamlığı yaptığı açıklamayla: “Cezaevlerinde yaşanan -sözde- insan hakları ihlallerine karşı Diyarbakır ve Van ilinde gerçekleşen -sözde- ‘Adalet Nöbeti’ eylemlerinin İstanbul ayağının, tutuklu/hükümlü PKK/KCK mensuplarının ailelerinin katılımı ile idaremiz dahilinde bulunan İstanbul Çağlayan Adliyesi Adliye Meydanda her hafta bekleme eyleminde bulunacakları yine yukarıda belirtilen sosyal medya organlarından tespit edilmiştir.” denilerek “eylemin toplum düzenini bozacağı, milli, vicdani ve insani değerlere uymadığı, toplumsal iç barışı tehdit edeceği” gerekçeleriyle yasaklandığı belirtildi.

Tutsakların sesini duyurmak isteyen ailelerin tüm etkinliklerinin yasaklandığı belirtilerek “Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), TUAYDER, Hasta Mahpus Yakınları vb. isimli oluşumlar organizesinde yapılabilecek olan bekleme/oturma/basın açıklaması eylem gösterilerin genel güvenlik ve asayiş yönünden sakınca oluşturması sebebiyle İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı önünde, bahçesinde, çevresinde, Kağıthane İlçesinin genelinde tüm açık alanlarda gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi vb. tarz eylem ve etkinliklerin, 17/11/2022 tarihinden itibaren 30 (otuz) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.” denildi.

Yasaklarınız, engelleriniz, gözaltı ve işkenceleriniz, zindanlardaki devrimci tutsakların sesinin duyurulmasını, onlara sahip çıkılmasını engelleyemeyecektir

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük