“Mücadeleye Her Koşulda Kararlılıkla Sahip Çıkacağız”

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması sonrası 27 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde  TİHV, ÇHD, ÖHD, İHD ve İMECE-DER tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada basın metnini okuyan TİHV Genel Sekreteri Coşkun Üsterci bugün gerçekleşen tutuklamanın hukuksuz ve kabul edilemez olduğu söyledi.

Şebnem Korur Fincancı'nın yaptığı konuşma sonrasında günlerdir hedef gösterildiği, siyasal iktidar eliyle ve yargı aracılığıyla susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığı söylendi.

Bu tutuklamayla ülkedeki baskı ve saldırı ortamının arttırıldığı, ifade özgürlüğünün, barış ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmeye çalışıldığı söylendi.

Üsterci mücadeleyi büyütme vurgusunda bulunarak "Bu tutuklama kararı karşısında hiçbir şekilde sessiz kalmayacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakikate, iyi hekimliğe, hukukun üstünlüğüne, insan hakları, barış ve demokrasi mücadelesine her koşulda kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasına pek çok parti, kurum, ve meslek örgütü destek verirken açıklama sırasında sık sık "Şebnem Korur Fincancı Onurumuzdur”, “Şebnem Korur Fincancı'ya Özgürlük”,  “Faşizme Karşı Omuz Omuza” , “Karanlığa Teslim Olmayacağız” sloganları atıldı.

Açıklama protesto alkışları ve sloganlarla sonlandırıldı.