< Emek Ve Demokrasi Güçleri'nin Eylemine Polis Saldırısı

İstanbul Barış Ve Demokrasi Güçleri'nin Kadıköy'de Şebnem Korur Fincancı için yapacağı eyleme polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma için Kadıköy Süreyya Operası önüne çağrıda bulundu.

Eylem öncesinde Bahariye Caddesi ve çevresini ablukaya almış olan çevik kuvvet ekipleri Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasak kararını gerekçe göstererek eyleme izin verlimeyeceğini söyleyerek kitlenin dağılması, aksi halde müdahale edieceği yönünde anons geçmeye başladı.

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve kurum temsilcileri polisle tartışmayı sürdürürken Süreyya Operası önüne gelenler alkışlarla yasağı protesto ederek "Şebnem Hoca Yalnız Değildir" sloganı atarak yürüyüşe geçti. Bahariye Caddesi'ne sokak aralarından gelenler de sloganlara alkışlarla eşlik etti.

Polis Süreyya Operası önünde toplanan kitleye saldırarak dağıtmaya çalıştı. Cadde üzerindeki kilteyi bariyerler ve kalkanlarla iterek gruplara bölen polis 'eylem yasağı' ve 'yasa dışı slogan' bahanesiyle gözaltı tehditlerine başladı. Polis ablukasına alınan gruplar yürümeye çalışarak "Şebnem Hoca Serbest Bırakılsın", "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Özhür Basın Susturulamaz " sloganları atmaya devam etti. Polis gazetecilerin görüntü almaması için kalkanlarla iterek, gözaltı tehdidinde bulunarak alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Polis ablukaya aldığı gruplarda slogan ve alkış sesleri devam edince gözaltılara başladı. Aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun da olduğu kurumlardan bir çok kişi darp edilerek işkenceyle gözaltına alındı.

Basın emekçilerini ise tehdit ve şiddetle alandan uzaklaştırmaya çalışan polis, Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin’i de gözaltına aldı. Evrensel Muhabiri Eylem Nazlıer ise boğazı sıkılarak ve darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. Gözaltına alınanların 30'dan fazla olduğu belirtiliyor.