Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde 4 Ekim’de uğradığı silahlı suikast sonucu yaşamını yitiren Nagihan Akarsel’in cenazesi, doğduğu Konya Cihanbeyli’nin Gölyazı köyünde sloganlarla defnedildi.

Öncesinde “sessizce gömün yoksa köyü yakarız” tehditlerine rağmen köye getirilen cenazeye katılımlar da asker ablukasıyla engellendi.

Sabah saatlerinde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Nagihan Akarsel, kadınların omuzlarında “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Askerlerin Akarsel’in fotoğrafının taşınmasını engellemeye çalışmasına rağmen köyün girişinde toplanan kadınlar, fotoğrafla beraber yürüyüşe geçti. “Jin, jiyan, azadî” dövizlerinin taşındığı ve sloganının atıldığı yürüyüşün ardından kitle mezarlığa geçti.

Burada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Nagihan hepimiziz. Nagihan’ı katletmiş olabilirler. Bizler Nagihan’ın yoldaşları olarak onun bıraktığı mirası devralıp, sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Akarsel'in mezarı başında konuşan kadınlar mücadeleyi büyütme sözü verirken, cenaze törenini izlemek için köyde bulunan Jinnews muhabiri Dilan Babat ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan gözaltına alındı.

Ablukaya rağmen yapılan dini törenin ardından Akarsel’in cenazesi, sloganlar eşliğinde defnedildi. Akarsel’in mezarına karanfiller ve mor şal bırakan kadınlar, daha sonra aile evine taziyeye geçti.