< < Piroğlu İle Dayanışma Eylemi Büyüyor

Sırbistan’da tutsak edilen ve açlık grevinde olan Ecevit Piroğlu ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Sırbistan’da bir yıldır tutsak bulunan ve Türkiye’ye iade edilme riski ile karşı karşıya olan Ecevit Piroğlu, açlık grevinin 126. gününde. Geçtiğimiz hafta görülen duruşmada mahkeme heyeti, kararı daha sonra kapalı bir oturumda vereceğini belirterek duruşmayı bitirmişti. Bu, Piroğlu için iade riskini arttırıyor.

Ecevit Piroğlu İle Dayanışma Komitesi duyarlılık çağrısı yaparken, dün Komite üyelerinden Mehmet Yozcu, Cenevre’de bulunan BM binasının önünde açlık grevine başladığını duyurdu. Komite üyeleri Aycan Serbes, Semra Uzunok, Mustafa Bağçiçek ve Cenk Ağcabay de oturma eylemi yaparak eylemi süresiz ve dönüşümsüz sürdürecek Mehmet Yozcu’ya destek verdi.

Açlık grevini sürdüren Ecevit Piroğlu’nun taleplerinin yerine getirilmesini isteyen eylemciler, bütün kamuoyunu Ecevit Piroğlu ile dayanışmaya çağırdı.

5 Ekim günü BM önünde yapılan basın açıklaması Türkçe ve Fransızca okundu, "Enternasyonalist Kürt devrimci Ecevit Piroğlu, Sırbistan tarafından uluslararası insan hakları ve özgürlükler hiçe sayılarak 15 aydır hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmaktadır. Sırbistan, Erdoğan hükümetinin talebi üzerine Ecevit Piroğlu'nu Türkiye'ye iade etmek için kendi yasaları da dahil olmak üzere uluslararası anlaşmaları ihlal etmektedir. Ecevit Piroğlu 125 gündür açlık grevinde. Tutulduğu tek kişilik ve kapalı hücrede yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak. Piroğlu, 5 Eylül'de bilincini kaybetmesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve 2 gün sonra tekrar hücreye gönderildi” denildi.

Açıklama “Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılmalı ve yaşam hakkı güvence altına alınmalıdır. Herkesi Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz!" çağrısıyla sonlandı.

Mehmet Yozcu, açlık grevi eylemini Cenevre Kürt Toplum Merkezi'nde sürdürürken, Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, bugün de BM binası önündeki parmaklıklara kendilerini zincirledi.

Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atan grup, bir konuşma yaptı.

Mehmet Yozcu, açlık grevini yarın da Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde devam ettirecek.