Türk devletinin baskıları üzerine bulunduğu Sırbistan'da 25 Haziran 2021'de tutuklanarak cezaevine gönderilen Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması için, İsviçre'nin Zürih kentinde bir eylem düzenlendi.

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi'nin çağrısıyla Stufacher Meydanı’nda düzenlenen eyleme Birleşik Devrimci Mücadele (BDM) ve Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri de katılarak destek verdi.

Eylemde Ecevit Piroğlu'nun maruz kaldığı hukuk dışı muameleyi protesto etmek ve temel hak ve özgürlüklerine kavuşmak için 2 Haziran 2022'den bu yana süresiz açlık grevinde olduğuna dikkat çekildi.

Ecevit Piroğlu'nun bir an önce serbest bırakılmasının talep edildiği eylemde İnisiyatif adına okunan açıklamada, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ecevit Piroğlu'nun Türkiye'ye iade edilmesi için Sırbistan'a baskı yapmak için 17 Haziran'da Sırbistan'a geldiği hatırlatıldı.

Almanca metninin okunmasıyla devam eden eylemde, Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi olarak Belgrad'ta iade duruşmasının yapılacağı 30 Eylül'e kadar eylemlerini sürecekleri söylendi.

Eylem, devrimci dayanışmanın ortaklaştırılması çağrıları ve sloganlarla sonlandırıldı.