< Yasaklarınızdan Korkmuyoruz, Buradayız!

İstanbul’un emekçi semtlerinden olan Sarıgazi’de düzenlenen geleneksel Sarıgazi Halk Festivali yıllardır yasaklamalara maruz kalıyor.

2014’ten beri bilfiil devletin yasaklamaları ve saldırıları altında düzenlenmeye çalışılan Halk Festivali, bu yıl da benzer yasaklamalarla karşılaştı. Festival kapsamında açık ve kapalı alanda düzenlenecek bütün etkinlikler, Kaymakamlık talimatıyla yasaklandı... Yasağın gerekçesi: “halkın güvenliği” ve "festivalin farklı sosyal medya hesaplarında paylaşılmış olması"...

Bu konuda bir açıklama yapan Sarıgazi Festivali Tertip Komitesi, “Sarıgazi’de yoksulluğa, yozlaşmaya ve yasaklara karşı düzenlenmek istenen devrimcileri, emekçileri, aydınları bir araya getirecek etkinliklerin yasaklanması son dönemde siyasal iktidarın toplumun tüm kesimlerine yönelik yükselttiği saldırganlığın bir parçasıdır. Sadece halk festivalleri değil konserler, etkinlikler, konferanslar yasaklanıyor, işçi grevleri saldırıya uğruyor, üniversiteler kışlalara çevriliyor” dedi.

“Bizleri köşesine çekilmiş, yanı başımızda yangın yerine dönen, her tarafı acı ve sefaletle dolu coğrafyalarımızda olup bitenlere sessiz kalan insanlar haline getirmek istiyorlar! Ama korkmuyoruz, susmuyoruz, tüm saldırılara rağmen buradayız diye haykırıyoruz!” diyen Tertip Komitesi, yasaklara karşı yarın yapacağı açıklamaya çağrı yaptı:

“Yasaklara, Baskılara, Yozlaşmaya ve Yoksulluğa Karşı bütün Sarıgazili işçileri, emekçi kadınları, gençleri, Sarıgazi halkını dayanışmayı büyüterek 25 Eylül 2022 Pazar günü saat 15.00’te Demokrasi Caddesi’nde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına en güçlü şekilde katılmaya çağırıyoruz.

Yasaklara, Baskılara, Yoksulluğa ve Yozlaşmaya Karşı Basın Açıklamasında Buluşuyoruz!

Tarih: 25 Eylül 2022 /Pazar

Saat: 15.00

Yer: Demokrasi Caddesi

BDSP, Devrimci Parti, HDP, Kaldıraç, Mücadele Birliği Platformu, ODAK, Partizan, SMF”