Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 309’uncu gününde Diyarbakır ATK önünde devam etti.

Bu Adalet Nöbeti’ne DBP, TUAY-DER, MEBYA-DER, Diyarbakır 78'liler Girişimi, MED TUHAD-FED, MED-DER yöneticileri de destek verdi.

ATK önünde açıklama yapan tutsak Abdulsena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, "Neden kanunlarınızı yerine getirmiyorsunuz? Bugün cezaevlerine şiddet ve baskı uyguluyorsunuz. Hasta tutukluları neden serbest bırakmıyorsunuz? İhtiyaçlarını gideremeyen yüzlerce ağır hasta tutuklu var. Günah değil mi? Onlar bırakılıncaya kadar eylemimizden vazgeçmiyoruz” dedi.

Ada, cezaevinden cenazelerin çıkmasını istemedikleri için ATK önünde eylem yaptıklarını belirterek, “Tutukluların infazları yakılıyor, üzerlerinde baskı var, tek hücre ve disiplin cezaları veriliyor. Kanunda böyle bir şey yok. Bir kişiye 10 yıl tek hücre cezası verilmiş, bu adalet mi? Çocuklarımızın tedavileri yapılsın ve infazları yakılmasın. Çocuklarımızın cenazesinin gelmesini istemiyoruz. Çocuklarımıza borçluyuz ve onların yanındayız. Bir damla kanımız kalıncaya kadar ve tutuklular bırakılıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi ve tüm tutsak ailelerini de eyleme çağırdı.

Eylem “Bijî Berxwedana Zindanan” ve “Hak, Hukuk, Adalet” sloganlarıyla son buldu.