Hasta ve infazı yakılan tutuklular için ailelerin Diyarbakır’da başlattığı Adalet Nöbeti, 301’inci gününe girdi.

Nöbet için bugün Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, bir kez daha hasta tutukluların serbest bırakılmasını, infaz yakma uygulamasının son bulmasını istedi. Eyleme DBP, HDP, TUHAY-DER, MEBYA-DER, MED-DER ve MED TUHAD-FED yöneticileri katıldı.

Cezaevi önündeki açıklama yapan hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, adalet arayışlarının 10’uncu ayını geride bıraktığını, ancak gelinen süreçte taleplerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını söyledi. “Biz sizden ağır şeyler istemiyoruz, ya hasta tutukluları tedavi edin ya da bırakın biz tedavi edelim” diyen Boltan, “Tutukluları ailelerine yakın yerlere getirin. Ben hasta çocuğumun görüşüne gidemediğim için, 5 yıldır çocuğumu göremiyorum. Eğer biraz vicdan olsa, adaleti sağlarsınız. Ben çocuğumu göremezsem de kanımın son damlasına kadar onun mücadelesini sürdüreceğim. Ölüm döşeğindeki hasta tutukluları serbest bırakın” diye seslendi.

Eylem, “Biji Berxwedana Zindanan” ve “Hak, Hukuk, Adalet” sloganlarıyla son buldu.


Hasta tutsakların yakınları her yerde eylemlerini sürdüredursun, zindanlarda yaşanan tutsak ölümleri de sürüyor, soruşturmalar sonuçsuz kalıyor.

Tahliyesine 5 ay kala cezaevinde katledilen 30 yıllık tutuklu Mehmet Hanefi Bilgin’in ölümüne ilişkin açılan soruşturma, ATK’nın verdiği “kesin ölüm sebebine” ulaşılmadığı bilgisine dayanılarak takipsizlik kararı verildi. Tutsakları katledebilirsiniz, sonucunda yargılanmazsınız. Devlet kurumları elbirliği ile birbirlerini aklar(!)