12 Eylül Pazartesi günü Adana Heykelli Park'ta, HDP tarafından, 2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmış olması sebebiyle, “Anadilde Eğitim” talebinin sesini yükseltmek amaçlı bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması için saat 17.50’de Heykelli Park’ta toplanıldı. Parkın çevresi, polis tarafından ablukaya alınmış olmasına rağmen çevredeki insanlar destek vermekten çekinmedi. Kürtçe'nin anadilde eğitim olabileceği bunun altyapısının hazır olduğu anadilinde eğitim almanın her öğrencinin en temel hakkı olduğu ve bu hakkı almak için mücadele etmekten asla vazgeçilmeyeceğinin söylendiği basın açıklamasına, Adana’da bulunan pek çok sendika kurum demokratik emek örgütleri katılarak destek verdi.

Basın açıklaması, HDP Adana İl Eşbaşkanı tarafından okundu. Anadilde eğitim sloganlarının ve zılgıt seslerinin yükseldiği basın açıklamasından sonra temsili bir Kürtçe dersi de verildi. Kürtçe şarkılar söylenerek devam etti basın açıklaması.

Anadilde eğitim hakkını kazanmak için mücadeleden asla vazgeçilmeyeceği ve bu hakkın kazanılacağı söylenerek basın açıklaması sonlandırıldı.

Adana Mücadele Birliği Platformu