Polis Ablukasında 1 Eylül

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Savaşa Ve Sömürüye Karşı Barış Ve Eşitlik İstiyoruz” diyerek Kadıköy İskele Meydanı’na çağrı yapmıştı. Çağrı üzerine aralarında Mücadele Birliği’nin de bulunduğu çok sayıda siyasi yapı saat 19.00’dan itibaren Kadıköy’de toplanmaya başladı.

Açıklamanın yapılacağı meydanda Türkçe, Kürtçe ve Arapça “Savaşa Ve Sömürüye Karşı Barış Ve Eşitlik İstiyoruz” pankartı açıldı, döviz, flama ve sloganlarla eylemin başlaması beklendi. Alana yürüyüşle gelmek isteyen Barış Anneleri İnisiyatifi ve pek çok kadın örgütü temsilcisinin önünü polis kesti.

İskele Meydanı’nda toplananların da etrafını barikatlarla saran polis, gelenleri de alana almadı. Kadınların polis ablukasına alındığını duyan kitle Kadıköy İskele’ye yönelse de, polisin barikatlarıyla durduruldu. Slogan ve alkışlarla gözaltılar protesto edildi, polis biber gazı ile saldırdı. Basın da alandan uzaklaştırılmaya çalışırken, saldırılardan payına düşeni aldı.

100’e yakın kadının gözaltına alındığı haberi alana geldiğinde de eylem komitesi gözaltına alınanlar serbest bırakılana, barikat dışında kalan arkadaşları da alana girene kadar açıklama yapmayacaklarını duyurdu.

Uzunca süre gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması için sloganlarla bekleyen kitle, durumu protesto için basın açıklamasını yapmaktan vazgeçti ve "Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi", "AKP Savaş, Halklar Barış İstiyor", "Direne Direne Kazanacağız", "Faşizme Karşı Omuz Omuza", “Biji Berxwedana Dayikan” sloganları ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.

Eylemde, cenazesi 7 yıl sonra babasına kutuda verilen Hakan Arslan da “Hakan Arslan Ölümsüzdür”, “Şehid Namirin” sloganlarıyla selamlandı.