< Sessizlik Eylemi

Kahvehane-Lokanta-Meyhane-Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması, Koronavirüs salgını kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın aldığı “önlemleri” protesto etmek için Taksim Şişhane Meydanı’nda bir araya geldi.

30 dakika boyunca sessizlik eylemi yapan çalışanlar, “Kira, Fatura, Borçlar Ertelensin”, “Yandaşa Değil Çalışana Teşvik”, “Bu Düzenle Yaşamayı Başaramadım”, “Açlıktan Da Koronadan Da Ölmeyeceğiz”, “Nefes Alamıyoruz”, “Covid Değil Örgütsüzdük Öldürür” ve “Diren Direne Kazanacağız” dövizleri taşıdılar.

"2-3 milyon meslektaşımız işsiz kaldı" diye açıklama yapan kafe-bar çalışanlarından Göksu Uyar, "Yaklaşık 2 buçuk senedir kafe bar çalışanıyım, mutfakta çalışıyorum. Pandemiyle birlikte 2-3 milyon meslektaşımız işsiz kaldı. Bu sebeple bir araya geldik. Dertlerimizi paylaşmak ve temel sorunlarımızın ne olduğunu tespit etmek istedik. Sigortasızlık ve maddi destek gibi konularda belirli görüşmeler yaptık. Eylemlerimizle sesimizi duyurmak için burada buluştuk” dedi.

İşsiz kalan bir diğer işçi de "Ben pandemi dolayısıyla 6 aydır işsizim. Başvurduğum yerler kabul etmiyor, kriz var diyorlar. İş bulamıyorum" dedi.

İşsiz bir kafe-bar çalışanı da "Biz kafe bar emekçileri olarak ikinci eylemimizi gerçekleştirdik. İlkinde Kadıköy Süreyya Operası'nda, ikincisinde Beyoğlu'nda seslendik. Bizler yeni alınan kovid önlemleri yüzünden geçinemiyoruz. Bu önlemler sadece göstermelik önlemler, hayatlarımızı düşünmeden alınan önlemler. Bu gerçekleştirdiğimiz sessiz eylem aslında her birimizin geçinemiyoruz çığlığının bir göstergesidir. Eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

İşçiler eylemlerini alkışlarla sona erdirdiler.