“Yataklarında Rahat Uyuyamayacaklar"

HBDH Milisleri yayınladıkları bir açıklamayla 26 Temmuz günü İstanbul ve İzmir’de lüks yatların ateşe verilmesi eylemlerini üstlenerek “Bu eylemimiz; İşçileri, emekçileri aşağılayarak işten atan, maaşlarına el koyarak kendilerine lüks hayatlar kuran patronlara yöneliktir” dedi.

“Bu yatlar, işçilerin, emekçilerin alınterini, emeğini sömürerek zenginleşen, AKP’nin talan ve yağma siyasetinin sonucu kasalarını parayla dolduran, savaştan, sömürüden, işgalden ve sömürgeden beslenen sınıflara aittir” denilen açıklamada son günlerde, AKP-MHP faşizminin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarını yeni bir işgal hareketi ile tehdit ettiği hatırlatılarak “DAİŞ’in büyük ortağı AKP, çetelerin yapamadığını şimdi Rojava sınırına asker yığınağı yaparak kendisi yapmak istiyor. Bu bölgeyi yangın yerine çevirmek, halkları ateşe atmak demektir. Ancak bilinsin ki orada ateşlenen her işgal ve katliam fitili, İstanbul’da, İzmir’de kendilerini de yakacaktır. Savaştan, işgalden ve faşizmden beslenerek zenginleşenler ve kendilerine lüks hayatlar kuranların peşini bırakmayacağız.

Ezilen halkların tek bir küçük çocuğu gece huzurlu uyuyamıyorsa, bu savaştan beslenenler de yatağında rahatça uyuyamayacaktır” denildi.