< "Hasan'ın Mücadele Bayrağını İleriye Taşıyacağız"

 

Covid-19 nedeniyle 13 Nisan 2020'de yaşamını yitiren devrimci işçi, Dev Yapı-İş temsilcisi Hasan Oğuz, Habipler Yayla Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Öncü bir işçi olan ve Galataport şantiyesinde pandemiye rağmen çalıştırılan ve yakalandığı Covid-19 nedeniyle 13 Mayıs 2020'de yaşamını yitiren devrimci işçi, Dev Yapı İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz, Habipler Mezarlığı'nda mezrası başında mğcadele arkadaşları tarafından anıldı. Anmaya Dev Yapı İş, İnşaat İş, Limter-İş, Sosyal-İş, İşçi-Sen, HDK Emek Meclisi katıldı.

 

"İşçilerin Hem Yaşam Hem De Hak Mücadelesini Yürütüyordu"

Hasan Oğuz şahsında mücadelede yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Özgür Karabulut, Oğuz’un çalışmalarına enerjisini, gençliğini katan bir çok işçiyi mücadeleye katan bir işçi olduğunu ifade etti. İnşaat-İş ile mücadeleye başlayan Oğuz’un 2012 yılından itibaren İstanbul’da inşaatlarda çalıştığını, köleliğe karşı mücadele yürüttüğünü ve çok sayıda direnişe öncülük ettiğini aktaran Karabulut, “İşçilerin hem yaşam mücadelesi hem de hak mücadelesini yürütüyordu. Dünyayı kasıp kavuran, özellikle de emekçilere ölüm getiren hastalığa genç bedeni dayanmadı” dedi.

 

"Yetiştirdiği Onlarca İşçi Mücadeleyi Büyütüyor"

Hasan Oğuz’un mücadelesini sürdürdüklerini dile getiren Karabulut, “Hasan’ın yetiştirdiği onlarca arkadaşımız bugün inşaat işçilerinin ‘köle değiliz’ mücadelesini şantiyelerde yürütüyor, bu mücadeleyi büyütüyor. Hasan’a sözümüz bu mücadeleyi daha da ileriye taşımak, şantiyelerde köleliği sonlandırmak. Hasan rahat olsun mücadelesinin bayrağı ellerimizde yükselecek” dedi.

 

"Hasan’ın Bayrağını Taksim’de Dalgalandıracağız"

2024 1 Mayıs’ında yıllar işçilere yasaklanan 1 Mayıs alanı olan Taksim’de olacaklarını belirten Karabulut, “Hasan’ın bayrağını Taksim’de dalgalandıracağız” dedi. Hasan Oğuz’un yalnızca Dev Yapı-İş’in değil mücadeleci sendikalardan işçilerin yoldaşı olduğunu ifade ederek “Hasan’ın mücadelesini yaşatacağız. Hasan Oğuz mücadelemizde yaşıyor" dedi.