< < BMG Yaşamı Risk Altındaki Ecevit Piroğlu İçin Sırbistan'a Çağrıda Bulundu

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) yazılı basın açıklaması yayınlayarak 34 aydır tutuklu bulunan ve açlık grevinin 52. gğnğnde olan Ecevit Piroğlu'nun yaşamının risk altında olduğunu vurgulayarak Sırbistan devletine Piroğlu'nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ecevit Piroğlu 34 ay önce Sırbistan'da tutuklanan Ecevit Piroğlu’nun türkiye’nin iade taleplerinin uluslararası hukuk ve Sırbistan iç hukukunda red edilmiş olmasına rağmen tutukluluğu sürüyor. Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) açlık grevine başlayan ve 52. gününde olan Piroğlu'nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

"Ecevit Piroğlu’nun Yaşamı Risk Altında! Sırbistan Bu Hukuksuzluğa Son Ver!" başlığıyla yayınlanan açıklamada 34 aydır Sırbistan’da tutulan Ecevit Piroğlu ikinci kez girdiği açlık grevinin 52. gününde olduğu ve hayati risk başladığına dikkat çekildi.

"Gezi eylemlerinin öncüsü ve Rojava’da IŞİD çetelerine karşı enternasyonal mücadelenin önemli isimlerinden biri olarak tanıdığımız Ecevit Piroğlu’nun Türkiye-Sırbistan ortaklığında rehin tutulmasını biz devrimciler, sosyalistler, yurtseverler kabul etmiyoruz" denilen açıklamada 34 ay önce Ecevit Piroğlu’nun Sırbistan’da gözaltına alınmasıyla başlayan hukuksuzluğun Türkiye’nin iade taleplerinin uluslararası hukuk ve Sırbistan iç hukukunda red edilmiş olmasına rağmen sürdüğü ifade edildi.

MİT’in kaçırma girişimlerinin Sırbistan yerel mahkemesinin 2 defa hukuksuzca verdiği iade kararları, dünya demokratik kamuoyunun, devrimcilerin eylemleri ve Ecevit Piroğlu’nun 136 gün süren açlık grevi yenildiğini vurgulayan BMG açıklamasında"Şu anda hakkında hiçbir tutuklama kararı bulunmamasına rağmen Türkiye’nin baskısı ile Sırbistan hükümeti tarafından rehin tutuluyor. Bu hukuksuzluğu da kırmak adına yeniden açlık grevine başlayan Ecevit Piroğlu, ikinci açlık grevinin 52. gününde" denildi.

BMG açıklamasında "Hayatı risk altında olan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için Türkiye demokratik kamuoyunu, hukukçuları, hekimleri, siyasi partileri, insan hakları savunucularını ve duyarlı herkesi Ecevit Pİroğlu’na ses olmaya, Sırbistan hükümetine çağrı yapmaya davet ediyoruz.

Ecevit Piroğlu’na özgürlük!

Sırbistan bu hukuksuzluğa son ver!" denildi.

Birleşik Mücadele Güçleri: Alınteri, Birleşik Devrimci Parti, Demokratik Bölgeler Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Mücadele Birliği Platformu, Komün, Partizan, Sosyalist Mücadele Federasyonu