< “Sermaye Sınıfına Eğlence Olan Mekanlar, İşçi Sınıfına Mezar Oldu.”

İşçiler hemen her gün, her yolla iş cinayetlerinde katlediliyor. Sadece Şubat ayında tespit edilebilen iş cinayeti sayısı 144, 2023 yılında en az 1932... 

Her geçen ay, katledilenlerin sayısı artarak büyüyor. Yaşanan son büyük iş cinayeti, neredeyse katliam oldu. 29 işçi, İstanbul’da bir yangında katledildi. 

Metropolün göbeğinde, en seçkin semtlerden birinde bodrum katta bir gece kulübünde izinsiz, ruhsatsız yapılan bir tadilatta yaşanan kaza, eğlence merkezini işçilere mezar yaptı. Kimi kaynak yapımı sırasında dedi, kimi mutfak tüpünün patladığını söyledi. Ama sonuç değişmedi. Sermaye sınıfına eğlence olan mekanlar, işçi sınıfına mezar oldu. Birçok işçinin hastanede tedavi gördüğü facia ile ilgili soruşturma başlatılıp 5 kişi gözaltına alınmış olsa da, birkaç gün ya da en fazla birkaç hafta içinde serbest bırakılacakları bilinen gerçekler. 

İş güvenliği ve işçi cinayetleri işçi ve emekçilerin en büyük sorunlarının başında geliyor. Katledilen işçilerin sayıları artık onar onar, yüzer yüzer geçiyor kayda. Gayrettepe, İliç, Amasya, Soma... İşçileri katleden bu sermaye düzeni yıkılmadan işçiler güvenli çalışma koşullarına kavuşamayacak. İşçilerin katili kapitalizmi yıkalım.