4. Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden, aralarında yazar, şair, çizer ve aydınların bulunduğu 33 kişinin kaldıkları Madımak Otel’inde katledilmelerinin üzerinden 30 yıl geçti.

Birçok ilde anma etkinlikleri yapılırken, İstanbul Sarıgazi’de aralarında Mücadele Birliği Platformu’nun da bulunduğu birçok örgütün imzasıyla düzenlenen eyleme polis saldırdı.

Günler öncesinden çalışmalarına başlanan eylem için, eylem saatinde toplanan kitleyi kısa bir süre sonra polis taciz etmeye başladı. Eyleme gelen Partizan okurlarından birini eylem başlamadan gözaltına almaya çalışan polis, yürüyüş başladıktan kısa bir süre sonra üzerinde İbrahim Kaypakkaya’nın silüeti olan flamaları bahane ederek kitlenin yolunu kesti.

Barikat önünde uzun süre sloganlarla bekleyen kitle, polis barikatı açmayınca barikata yüklendi. Kalkanları tekmeleyen kitleye polis biber gazıyla saldırırken, eylemcileri gözaltına almaya başladı.

İstanbul eylemlerindeki işkenceleriyle meşhur olan, kısa bir dönem önce de bunun için terfi alan ve İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına yükselen Hanifi Zengin’in hedef göstererek gözaltına aldırdığı devrimcilerin büyük bir kısmı, Sarıgazi halkının çabaları sonucu polisin elinden kurtarıldı. Buna rağmen azgınca saldırmaya devam eden Hanifi Zengin ve ekibi, onlarla tartışan halkı tehdit etti. “Varsa delikanlı çıksın Türk polisinin karşısına” diyen işkenceci polisler, genç yaşlı demeden mahalleli bazı insanları darp etti.

Saldırının hemen ardından gözaltına alınanlar gözaltı araçlarına bindirilirken, dağılmayan kitleye polis tekrar tekrar saldırdı. Polisin ablukasında uzun süre bekletilen kitlenin içinden yeniden gözaltılar olmasının yanı sıra, geri kalan eylemciler bir sürenin ardından teker teker bırakıldı.

Gözaltına alınanların Fatih’te bulunan Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.